Publikavimo data: 2024-05-19
Kriaušių konfit
Paprastas kriaušių užtepėlės receptas padės jums išsaugoti vaisius žiemai. Aromatingas ir saldus kriaušių konspektas yra tirštas, todėl jį galima naudoti kaip pyragų, sausainių įdarą arba kaip atskirą desertą prie arbatos. Konfitūrui rinkitės vienodo dydžio ir brandos laipsnio kriaušes. Jei yra didelių ir mažų kriaušių, taip pat skirtingo tankio vaisių, supjaustykite jas skirtingais gabalėliais, kad tankesnės kriaušės iškeptų tolygiai su kitomis.
Žingsnis 1
Paruoškite vaisius. Pjaustytas kriaušes padalykite per pusę. Pirmąją dalį sutrinkite blenderiu. Ant viryklės pastatykite puodą. Į puodą supilkite tyrę, į tą pačią vietą sudėkite antrąją kriaušių dalį, supilkite pektiną. Į puodą su kriaušėmis sudėkite žievelę. Suberkite cinamoną, gvazdikėlius, muskato riešutą ir vanilinį cukrų, įpilkite 1 valgomąjį šaukštą citrinos sulčių. Išmaišykite ingredientus. Įjunkite kaitinimą.
Žingsnis 2
Išvirkite konfitą. Užvirkite, supilkite cukrų. Retkarčiais pamaišykite. Užvirinkite, virkite 3 minutes.
Žingsnis 3
Išsaugokite uogienę. Supilstykite uogienę į stiklainius. Uždarykite dangteliais ir penkioms minutėms apverskite stiklainius aukštyn kojomis. Vėl apverskite stiklainius aukštyn kojomis, uždenkite antklode ir leiskite stiklainiams visiškai atvėsti. Padėkite saugoti.
Kategorijos