Publikavimo data: 2024-06-08
Kriaušių pyragas su cinamonu ir jogurtu
Šiame recepte puikiai dera kriaušės, cinamonas ir švelnus jogurtas. Pyragas bus panašus į klasikinį šarlotės pyragą, bet su kriaušių prieskoniu!
Žingsnis 1
Atskirkite baltymus nuo trynių ir sudėkite juos į du atskirus dubenis. Dubenėlį su baltymais atidėkite į šalį vėlesniam naudojimui.
Žingsnis 2
Į trynius sudėkite likusius ingredientus: natūralų jogurtą, saldiklį, vieną nuluptą ir gabalėliais supjaustytą kriaušę, herkules, cinamoną ir kepimo miltelius. Visa tai išplakite mikseriu iki vientisos masės.
Žingsnis 3
Antrąją kriaušę padalykite į dvi dalis, vieną iš jų supjaustykite kubeliais ir sumaišykite su paruošta tešla.
Žingsnis 4
Kiaušinių baltymus plakite mikseriu iki standumo. Sudėkite į tešlą ir atsargiai išmaišykite, stengdamiesi nepažeisti baltymų.
Žingsnis 5
Paruoštą masę šaukštu sudėkite į kepimo formą. Papuoškite pyragą kita kriaušės puse.
Žingsnis 6
Pyragą kepkite 180 laipsnių temperatūroje 40-45 minutes.
Kategorijos