Publikavimo data: 2024-05-25
Kriaušių pyragas su šokoladu
Minkštas kriaušių saldumas derinamas su lengvu šokolado kartumu ir matcha milteliais, kurie įkomponuoti į erdvią, bet tvirtą tešlą. Toks pyragas taps vakaro puošmena šiltoje draugų ir artimųjų kompanijoje. Likučius galima patiekti kitą rytą, tačiau vargu ar ką nors pavyks išsaugoti - pyragas su minkštu ištirpintu šokoladu ir karšta kriauše greičiausiai subyrės, kai tik šiek tiek atvės.
Žingsnis 1
Atskirkite baltymus nuo trynių.
Žingsnis 2
Supjaustykite kriaušę mažais kubeliais ir išpjaukite šerdį.
Žingsnis 3
Šokoladą smulkiai supjaustykite peiliu (geriau nenaudoti trintuvo).
Žingsnis 4
Iš baltymų išplakite bezė ir atidėkite į šalį, bet neilgam, kad ji nespėtų nukristi.
Žingsnis 5
Minkštą sviestą išsukite su tryniais ir cukrumi.
Žingsnis 6
Suberkite persijotus miltus ir kepimo miltelius. Supilkite pieną ir išmaišykite tešlą iki vientisos masės.
Žingsnis 7
Švelniai įmaišykite mentele į tešlą.
Žingsnis 8
Paruoštą tešlą padalykite į dvi dalis. Į vieną supilkite smulkintą šokoladą ir išmaišykite.
Žingsnis 9
Šokoladinę tešlą supilkite į formą ir ant viršaus tolygiai išdėliokite kriaušių kubelius.
Žingsnis 10
Ant viršaus supilkite antrąją tešlos dalį ir siųskite pyragą į orkaitę kepti 50 minučių, kol dantų krapštukas bus sausas.
Kategorijos