Publikavimo data: 2024-04-28
Kriaušių štrudelis
Tradiciškai štrudelis ruošiamas su obuoliais. Tačiau tai nereiškia, kad desertui draudžiama naudoti kitus įdarus. Pavyzdžiui, kriaušių. Kriaušių štrudelis būna labai kvapnus ir sodraus skonio. Norint greitai paruošti štrudelį su kriaušėmis, geriau naudoti paruoštą sluoksniuotą tešlą. Ją lengva iškočioti plonu sluoksniu ir užpildyti įdaru. Klasikinio štrudelio tešla turėtų būti ne storesnė kaip 1 mm storio. Šiame recepte kriaušės karamelizuojamos keptuvėje, kad išryškėtų jų skonis.
Žingsnis 1
Paruoškite įdarą. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, sudėkite kriaušę, suberkite cukrų, maltą muskatą ir cinamoną. Kepkite ant silpnos ugnies apie 7-8 min. maišydami. Per tą laiką kriaušės karamelizuosis ir išsiskirs šiek tiek sulčių.
Žingsnis 2
Paruoškite štrudelį. Iškočiokite kuo plonesnę, 1-2 mm storio tešlą. Paskleiskite tolygų sluoksnį kriaušių įdaro, palikdami vieną galą tuščią. Suvyniokite tešlą į ritinį ir užspauskite kraštus. Viršuje padarykite kelis negilius įpjovimus. Aptepkite štrudelį plaktu kiaušiniu ir 15 min. pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę.
Kategorijos