Publikavimo data: 2025-08-20
Krištoliniai kopūstai
Mūsų šeima mėgsta bet kokio pavidalo kopūstus. Iš šių kopūstų galima pagaminti labai skanių salotų, apie kurias papasakosiu pabaigoje. Pats kopūstas yra traškus, tarsi traškus, šiek tiek saldus. Mama šį receptą gavo iš pažįstamo žmogaus. Ir pagal jį kopūstus ji gamina jau 20 metų. Pagrindinė paslaptis: šiam receptui naudoti vėlyvuosius kopūstus (jei jie yra iš jūsų daržo). Jei perkate jį parduotuvėje, imkite tankų, o ne birų kopūstą.
Žingsnis 1
Susmulkinkite kopūstą ne platesnėmis nei 0,5 cm juostelėmis.
Žingsnis 2
Sudėkite kopūstus su prieskoniais ir vandeniu, atsargiai išmaišykite (nesusmulkinkite). Palikite 20-30 minučių, kad prisitrauktų.
Žingsnis 3
Perkelkite kopūstus į stiklinius indelius. Sandariai užsukite, bet nespauskite. Prieskoniai turi būti kiekviename stiklainyje. Ant viršaus supilkite likusį marinatą (kopūstai turi būti padengti marinatu). Uždarykite stiklainius sandariais kaproniniais dangteliais ir padėkite į šaldytuvą.
Kategorijos