Publikavimo data: 2025-08-19
Kruasanai ant pieno miltelių ir kiaušinių miltelių su šokolado įdaru
Kruasanai iš pieno miltelių ir kiaušinių miltelių su šokolado įdaru - orūs, traškūs, apetitą žadinantys kepiniai su šokolado pasta viduje. Kruasanas - prancūziškos kilmės patiekalas, pusmėnulio formos bandelė iš sluoksniuotos tešlos. Kruasanai būna be įdaro, taip pat su saldžiais arba pikantiškais įdarais.
Žingsnis 1
Sumaišykite cukrų, pieno miltelius, kiaušinių miltelius ir druską. Sutrupinkite mieles, užpilkite jas šiltu vandeniu, suberkite į sausus ingredientus ir išmaišykite. Palaipsniui suberkite miltus ir užminkykite tešlą. Leiskite jai pakilti šiltoje vietoje 30 minučių.
Žingsnis 2
Pakilusią tešlą iškočiokite storu stačiakampio formos sluoksniu ir ištepkite ją smulkintu margarinu. Tešlą kelis kartus perlenkite, įdėkite į maišelį ir 1 valandai padėkite į šaldytuvą. Tada vėl iškočiokite tešlą ir sulenkite ją į 3 klostes, šiuos veiksmus pakartokite 3 kartus. Tada palikite tešlą, kad pakiltų.
Žingsnis 3
Pakilusią tešlą padalykite į 4 dalis. Po vieną iškočiokite ir supjaustykite trikampėliais. Kiekvieną iš jų aptepkite 1 šaukštu šokolado masės ir suvyniokite nuo plačiojo krašto iki siaurojo. Sudėkite kruasanus ant kepimo skardos ir aptepkite pieno ir kiaušinių miltelių mišiniu. Kepkite 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.
Kategorijos