Publikavimo data: 2024-05-19
Kruasanai iš mielinės tešlos
Žingsnis 1
Užminkykite tešlą. Pašildykite pieną, kol jis šiek tiek sušils. Ištirpinkite mieles piene. Atsargiai, maišydami nedidelėmis porcijomis suberkite miltus. Atskirai sumaišykite cukrų, druską ir kiaušinį ir įmaišykite į miltus. Išmaišykite iki vientisos masės. Sudėkite sviestą ir gerai išmaišykite. Tai galite daryti rankomis arba naudoti maišytuvą. Kai tešla sutirštės, toliau minkykite rankomis, kol taps lygi ir elastinga. Uždenkite maistine plėvele arba rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje 60 minučių. Kai tešla pakils, šiek tiek ją paminkykite ir palikite dar 10 minučių.
Žingsnis 2
Kol tešla kyla, pasiruoškite kiaušinio trynį kruasanams aptepti. Kiaušinio trynį atskirkite nuo baltymo atsargiai perkeldami jį iš vienos lukšto pusės į kitą, kol visas baltymas ištekės ant lėkštutės. Įdėkite trynį į grietinėlę arba nedidelį dubenėlį ir gerai išmaišykite šepetėliu. Atidėkite į šalį.
Žingsnis 3
Iš paruoštos tešlos iškočiokite kruasanus. Tešlą iškočiokite į maždaug 1 cm storio lakštą ir supjaustykite trikampiais. Ant kiekvieno trikampio pagrindo dėkite maždaug po šaukštelį uogienės ir suvyniokite nuo pagrindo į viršų. Sudėkite bandeles ant kepimo skardos ir palikite pastovėti apie 10 minučių, kad kruasanai šiek tiek pakiltų. Viršų aptepkite kiaušinio tryniu.
Žingsnis 4
Dėkite kruasanus į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių pagal Celsijų. Kepkite, kol taps auksinės spalvos, apie 20 minučių. Išimkite iš orkaitės ir atvėsinkite.
Kategorijos