Publikavimo data: 2024-05-19
Kruasanai iš sluoksniuotos tešlos be mielinės tešlos
Sluoksniuotos tešlos tešla be mielių turi daugiau sviesto. Tai reiškia, kad iš jo pagaminti kruasanai bus kaloringesni. Tešlos skonis neutralus, todėl ji puikiai tinka nesaldiems įdarams. Tešlos struktūra yra labiau sluoksniuota, tačiau trapi ir traški. Kruasanų be mielių receptas tinka tiems, kuriems reikia paruošti sočius pusryčius. Galite naudoti ir paruoštą tešlą, tačiau siūlome receptą, kaip ją pasigaminti namuose.
Žingsnis 1
Užminkykite tešlą. Dubenyje sumaišykite vandenį, actą, druską ir kiaušinį. Gerai išmaišykite. Palaipsniui suberkite miltus, atsargiai maišydami. Tešla turi būti tvirta, elastinga ir nelipti prie rankų. Padėkite tešlą ant miltais pabarstyto stalo. Iškočiokite 0,5 cm storio sluoksnį. Patepkite suminkštintu sviestu ir susukite į ritinėlį. Tada susukite ritinėlį į glaudžią "sraigę". Taip turėsite daug sluoksnių su sviesto sluoksniais. Tešlą uždenkite maistine plėvele ir įdėkite į šaldytuvą 2 valandoms.
Žingsnis 2
Kol tešla yra šaldytuve, atskirkite kiaušinio trynį nuo baltymo ir gerai išmaišykite šepetėliu. Atidėkite į šalį.
Žingsnis 3
Suvyniokite kruasanus. Išimkite tešlą iš šaldytuvo, šiek tiek suplokite ir iškočiokite kočėlu iki maždaug 1 cm pločio. Suvyniokite tešlą į voką, kad susidarytų 3 sluoksniai. Vėl iškočiokite. Jei reikia, pabarstykite tešlą miltais. Supjaustykite trikampėlius. Suvyniokite trikampėlius nuo pagrindo iki viršaus. Dėkite ant kepimo skardos. Aptepkite bandeles kiaušinio tryniu.
Žingsnis 4
Toliau kepkite kruasanus. Dėkite į 200 laipsnių temperatūros orkaitę ir kepkite, kol taps auksinės spalvos, apie 20 minučių.
Žingsnis 5
Kol kruasanai kepa, paruoškite įdarą. Sumaišykite kreminį sūrį su Dižono garstyčiomis, alyvuogių aliejumi ir citrinos sultimis. Išmaišykite iki vientisos masės. Supjaustykite raudonąją žuvį kąsnio dydžio gabalėliais ir ant lapų išdėliokite aisbergo salotas.
Žingsnis 6
Išimkite iškeptus kruasanus, atvėsinkite, perpjaukite išilgai į dvi dalis. Aptepkite juos kreminiu sūrio kremu, uždėkite po gabalėlį žuvies ir salotų.
Kategorijos