Kruasanai su džemu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-29

Kruasanai su džemu

Kruasanai su uogiene, kruasanai su džemu, kruasanai su želė, kruasanai su sūriu, varške ar kumpiu! Šio deserto įdarų įvairovė yra nuostabi, nepaisant to, kad klasikinio kruasano receptas nenumato jokio įdaro, o naudoja mielinę sluoksniuotą tešlą. Tačiau net ir tešlą galima naudoti bet kaip.
Gaminimo laikas
120 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
299 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
12 g
Angliavandeniai
40 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai, kiaušiniai
Sunkumas: 4/5
Reitingas: 4.19/5 (16 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kruasanai su džemu Žingsnis 1
Užminkykite tešlą. Mieles ištirpinkite šiek tiek šiltame piene ir palikite pastovėti apie 10 minučių, tada įmuškite kiaušinį. Suberkite cukrų, druską. Išmaišykite. Nedidelėmis porcijomis supilkite miltus ir užminkykite tešlą. Palikite ją pastovėti 20 minučių.

Žingsnis 2

Kruasanai su džemu Žingsnis 2
Pradėkite gaminti sluoksniuotą tešlą. Iškočiokite ją plonu sluoksniu. Aptepkite jį sviestu. Visus kraštus užlenkite link centro - turėtumėte gauti kvadratinį voką. Dabar tešlą reikia šiek tiek prispausti prie viršaus ir švelniai iškočioti, kad nesuplyštų. Ir vėl suvynioti į voką. Tai pakartokite du kartus. Ir palikite maždaug 15 minučių.

Žingsnis 3

Kruasanai su džemu Žingsnis 3
Kol tešla kyla, pasiruoškite kiaušinio trynį kruasanams aptepti. Kiaušinio trynį atskirkite nuo baltymo atsargiai perkeldami jį iš vienos lukšto pusės į kitą, kol visas baltymas ištekės ant lėkštutės. Įdėkite trynį į grietinėlę arba nedidelį dubenėlį ir gerai išmaišykite šepetėliu. Atidėkite į šalį.

Žingsnis 4

Kruasanai su džemu Žingsnis 4
Iš paruoštos tešlos iškočiokite kruasanus. Padalykite tešlą į mažus gabalėlius ir kiekvieną jų atsargiai iškočiokite. Supjaustykite tešlą trikampėliais, kiekvieno trikampėlio pagrindą patepkite šaukšteliu uogienės ir suvyniokite bandeles nuo pagrindo iki viršaus. Dėkite ant kepimo skardos ir palikite pastovėti apie 10 minučių, kad rageliai šiek tiek pakiltų. Viršų aptepkite kiaušinio tryniu.

Žingsnis 5

Kruasanai su džemu Žingsnis 5
Dėkite kruasanus į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių pagal Celsijų. Kepkite, kol taps auksinės spalvos, apie 20 minučių. Išimkite iš orkaitės ir prieš patiekdami atvėsinkite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos