Publikavimo data: 2024-03-29
Kruasanai su džemu
Kruasanai su uogiene, kruasanai su džemu, kruasanai su želė, kruasanai su sūriu, varške ar kumpiu! Šio deserto įdarų įvairovė yra nuostabi, nepaisant to, kad klasikinio kruasano receptas nenumato jokio įdaro, o naudoja mielinę sluoksniuotą tešlą. Tačiau net ir tešlą galima naudoti bet kaip.
Žingsnis 1
Užminkykite tešlą. Mieles ištirpinkite šiek tiek šiltame piene ir palikite pastovėti apie 10 minučių, tada įmuškite kiaušinį. Suberkite cukrų, druską. Išmaišykite. Nedidelėmis porcijomis supilkite miltus ir užminkykite tešlą. Palikite ją pastovėti 20 minučių.
Žingsnis 2
Pradėkite gaminti sluoksniuotą tešlą. Iškočiokite ją plonu sluoksniu. Aptepkite jį sviestu. Visus kraštus užlenkite link centro - turėtumėte gauti kvadratinį voką. Dabar tešlą reikia šiek tiek prispausti prie viršaus ir švelniai iškočioti, kad nesuplyštų. Ir vėl suvynioti į voką. Tai pakartokite du kartus. Ir palikite maždaug 15 minučių.
Žingsnis 3
Kol tešla kyla, pasiruoškite kiaušinio trynį kruasanams aptepti. Kiaušinio trynį atskirkite nuo baltymo atsargiai perkeldami jį iš vienos lukšto pusės į kitą, kol visas baltymas ištekės ant lėkštutės. Įdėkite trynį į grietinėlę arba nedidelį dubenėlį ir gerai išmaišykite šepetėliu. Atidėkite į šalį.
Žingsnis 4
Iš paruoštos tešlos iškočiokite kruasanus. Padalykite tešlą į mažus gabalėlius ir kiekvieną jų atsargiai iškočiokite. Supjaustykite tešlą trikampėliais, kiekvieno trikampėlio pagrindą patepkite šaukšteliu uogienės ir suvyniokite bandeles nuo pagrindo iki viršaus. Dėkite ant kepimo skardos ir palikite pastovėti apie 10 minučių, kad rageliai šiek tiek pakiltų. Viršų aptepkite kiaušinio tryniu.
Žingsnis 5
Dėkite kruasanus į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių pagal Celsijų. Kepkite, kol taps auksinės spalvos, apie 20 minučių. Išimkite iš orkaitės ir prieš patiekdami atvėsinkite.
Kategorijos