Publikavimo data: 2024-05-19
Kruasanai su sūriu
Žingsnis 1
Pradėkite ruošti tešlą. Šiek tiek pašildykite pieną ir supilkite į jį mieles - palikite taip pastovėti 10 minučių. Tada įmuškite žalią kiaušinį, suberkite druską, cukrų ir viską išmaišykite. Palaipsniui supilkite miltus, kol mišinys taps tešlos konsistencijos. Palikite pastovėti 20 minučių.
Žingsnis 2
Paruoškite sluoksniuotą tešlą. Ritinėliu iškočiokite 0,5 cm storio tešlos lakštą ir ištepkite jį sviestu. Užlenkite kiekvieną kraštą į vidurį, kad gautumėte kvadratinį voką. Pirštais švelniai išlyginkite viršų ir iškočiokite taip, kad tešla nesuplyštų - tada visas sviestas išsiskirs. Vėl padarykite kvadratinį voką ir dar 2 kartus pakartokite šiuos veiksmus. Leiskite tešlai pailsėti apie 15 minučių.
Žingsnis 3
Kol tešla kyla, atskirkite kiaušinio trynį ir baltymą, atsargiai pildydami jį iš vienos kiaušinio lukšto dalies į kitą, kol lėkštėje liks tik baltymas. Supilkite trynį į kremavimo indą ar bet kokį kitą nedidelį dubenėlį ir uoliai išminkykite šepetėliu. Paruoštą mišinį kuriam laikui atidėkite į šalį.
Žingsnis 4
Dabar paruoškite įdarą. Dubenyje sumaišykite varškę, fetos sūrį ir kiaušinį iki vientisos masės. Išmaišykite, kad gautųsi vientisa masė.
Žingsnis 5
Iš paruoštos tešlos suformuokite kruasanus. Padalykite tešlą į mažus gabalėlius ir kiekvieną jų atsargiai iškočiokite kočėlu. Pabarstykite tarkuotu sūriu ir lengvai patapšnokite delnais, kad sūris įsigertų į tešlą. Padalykite tešlą į trikampius, į kiekvieno jų pagrindą įdėkite po arbatinį šaukštelį varškės įdaro ir suvyniokite nuo pagrindo iki viršaus.
Žingsnis 6
Išdėliokite juos ant kepimo skardos ir palikite 10 minučių pastovėti - tegul dar šiek tiek pakyla. Aptepkite viršų kiaušinio tryniu ir siųskite į 180 laipsnių orkaitę 20 minučių. Kruasanai turėtų pasidengti auksine plutele. Po to galite juos išimti ir valgyti. Tik nepamirškite prieš patiekdami juos atvėsinti.
Kategorijos