Kruasanai su sūriu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-19

Kruasanai su sūriu

Gaminimo laikas
110 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
272 kcal.
Baltymai
10 g
Riebalai
14 g
Angliavandeniai
27 g
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 3.77/5 (30 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kruasanai su sūriu Žingsnis 1
Pradėkite ruošti tešlą. Šiek tiek pašildykite pieną ir supilkite į jį mieles - palikite taip pastovėti 10 minučių. Tada įmuškite žalią kiaušinį, suberkite druską, cukrų ir viską išmaišykite. Palaipsniui supilkite miltus, kol mišinys taps tešlos konsistencijos. Palikite pastovėti 20 minučių.

Žingsnis 2

Kruasanai su sūriu Žingsnis 2
Paruoškite sluoksniuotą tešlą. Ritinėliu iškočiokite 0,5 cm storio tešlos lakštą ir ištepkite jį sviestu. Užlenkite kiekvieną kraštą į vidurį, kad gautumėte kvadratinį voką. Pirštais švelniai išlyginkite viršų ir iškočiokite taip, kad tešla nesuplyštų - tada visas sviestas išsiskirs. Vėl padarykite kvadratinį voką ir dar 2 kartus pakartokite šiuos veiksmus. Leiskite tešlai pailsėti apie 15 minučių.

Žingsnis 3

Kol tešla kyla, atskirkite kiaušinio trynį ir baltymą, atsargiai pildydami jį iš vienos kiaušinio lukšto dalies į kitą, kol lėkštėje liks tik baltymas. Supilkite trynį į kremavimo indą ar bet kokį kitą nedidelį dubenėlį ir uoliai išminkykite šepetėliu. Paruoštą mišinį kuriam laikui atidėkite į šalį.

Žingsnis 4

Kruasanai su sūriu Žingsnis 4
Dabar paruoškite įdarą. Dubenyje sumaišykite varškę, fetos sūrį ir kiaušinį iki vientisos masės. Išmaišykite, kad gautųsi vientisa masė.

Žingsnis 5

Kruasanai su sūriu Žingsnis 5
Iš paruoštos tešlos suformuokite kruasanus. Padalykite tešlą į mažus gabalėlius ir kiekvieną jų atsargiai iškočiokite kočėlu. Pabarstykite tarkuotu sūriu ir lengvai patapšnokite delnais, kad sūris įsigertų į tešlą. Padalykite tešlą į trikampius, į kiekvieno jų pagrindą įdėkite po arbatinį šaukštelį varškės įdaro ir suvyniokite nuo pagrindo iki viršaus.

Žingsnis 6

Kruasanai su sūriu Žingsnis 6
Išdėliokite juos ant kepimo skardos ir palikite 10 minučių pastovėti - tegul dar šiek tiek pakyla. Aptepkite viršų kiaušinio tryniu ir siųskite į 180 laipsnių orkaitę 20 minučių. Kruasanai turėtų pasidengti auksine plutele. Po to galite juos išimti ir valgyti. Tik nepamirškite prieš patiekdami juos atvėsinti.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos