Kruasanai su virintu sutirštintu pienu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-19

Kruasanai su virintu sutirštintu pienu

Klasikiniai kruasanai - tai kruasanai be jokio įdaro. Tačiau garsiausi ir skaniausi pasaulyje yra kruasanai su šokoladu. Juos pasigaminti namuose kartais būna sudėtinga. Kruasanai su virintu sutirštintu pienu gali būti gera šokoladinių kruasanų alternatyva. Siūlome jums kruasanų su virintu sutirštintu pienu iš sluoksniuotos tešlos receptą.
Gaminimo laikas
120 min.
Laikas virtuvėje
90 min.
Kalorijos
304 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
10 g
Angliavandeniai
44 g
Sunkumas: 4/5
Reitingas: 4.27/5 (15 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kruasanai su virintu sutirštintu pienu Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Supilkite mieles į šiek tiek pašildytą pieną ir palikite 10 minučių pastovėti. Įmuškite kiaušinį, įberkite druskos ir cukraus. Viską gerai išmaišykite. Po truputį berkite miltus, kad mišinys taptų tešlos konsistencijos. Palikite pakilti 20 minučių.

Žingsnis 2

Kol tešla ilsisi, paruoškite sviestą. Jis turi būti minkštas, bet ne skystas. Stiklinę įdėkite į puodą su vandeniu, kad vanduo ją visiškai apsemtų. Užvirinkite vandenį. Kol vanduo verda, supjaustykite sviestą mažais gabalėliais, kad jie galėtų apsemti stiklinę, sudėkite gabalėlius vieną ant kito. Uždenkite karštą stiklinę ir palaukite, kol stiklinė atvės. Sviestas suminkštės ir taps tinkamas naudoti.

Žingsnis 3

Kruasanai su virintu sutirštintu pienu Žingsnis 3
Toliau ruoškite sluoksniuotą tešlą. Tešlą iškočiokite taip, kad gautumėte 0,5 cm storio sluoksnį. Jį gerai ištepkite sviestu. Suformuokite kvadratinius vokus, užlenkdami visus kraštus link centro. Viršų šiek tiek prispauskite ir švelniai perbraukite kočėlu, stengdamiesi, kad tešla neplyštų. Jei taip atsitiks, sviestas išsilies. Vėl suvyniokite voką - ir taip dar 2 kartus. Leiskite tešlai pakilti 15 minučių.

Žingsnis 4

Kol tešla "bręsta", išplakite kiaušinio trynį ir juo aptepkite kruasanus. Perlaužkite lukštą į 2 dalis ir pilkite turinį pirmyn ir atgal, kol kiaušinio trynys bus visiškai supiltas į lėkštę. Likusį kiaušinio trynį supilkite į nedidelį dubenėlį ir tinkamai suplakite. Atidėkite lėkštę į šalį iki vėlesnio laiko.

Žingsnis 5

Kruasanai su virintu sutirštintu pienu Žingsnis 5
Iš tešlos iškočiokite kruasanus. Padalykite tešlą į nedidelius gabalėlius ir kiekvieną jų atsargiai iškočiokite. Supjaustykite tešlą trikampėliais. Į trikampėlių pagrindą dėkite po šaukštelį įdaro ir suvyniokite kruasanus nuo pagrindo iki viršaus.

Žingsnis 6

Kruasanai su virintu sutirštintu pienu Žingsnis 6
Toliau kaitinkite kruasanus su kondensuotu pienu. Paskirstykite juos ant kepimo skardos ir palikite 10 minučių pakilti. Viršutinę kiekvieno jų pusę patepkite kiaušinio tryniu. Šaukite į 180 laipsnių orkaitę 20 minučių - kol plutelė taps auksinė. Tada kruasanus galima išimti ir atnešti į stalą.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos