Publikavimo data: 2024-06-08
Kruasanai su virintu sutirštintu pienu iš paruoštos tešlos
Labai skanūs ir netikėtai lengvai pagaminami kruasanai. Receptą radau ant sluoksniuotos tešlos pakuotės. Kruasanai gavosi traškūs. Galite naudoti bet kokį jums patinkantį saldų įdarą.
Žingsnis 1
Tešlą iškočiokite iki plono lakšto ir supjaustykite maždaug 10 cm ilgio trikampėliais.
Žingsnis 2
Ant platesnio trikampio krašto užtepkite saldinto sutirštinto pieno (šaukštelį). Pradėkite sukti tešlą nuo plačiosios pusės, ištempdami siaurąjį galą, kad ragelis atrodytų gražiau. Susukite ir šoninius kraštus, kad įdaras neišbėgtų. Taip suformuokite visus trikampius.
Žingsnis 3
Kepimo skardą ištepkite augaliniu aliejumi ir sudėkite ant jos pergamentinį popierių. Ant kepimo skardos išdėliokite kruasanus 5-7 cm atstumu vienas nuo kito.
Žingsnis 4
Gabalėlius patepkite kiaušinio tryniu, kad jie neprarastų formos.
Žingsnis 5
Kepkite 200 ˚C temperatūros orkaitėje 20 minučių ir patikrinkite, ar pyragas iškepęs.
Kategorijos