Kruasanas su braškėmis ir mėtomis. pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-28

Kruasanas su braškėmis ir mėtomis.

Kruasanas - tai pusmėnulio formos pyragas, pagamintas iš sluoksniuotos tešlos su ne mažiau kaip 82 % riebumo sviestu. Tai populiarus prancūzų pusryčių maistas. Naminis kruasanas su braškėmis ir mėtomis yra aromatingas, sodrus ir tiesiog tirpsta burnoje.
Gaminimo laikas
600 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
336 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
20 g
Angliavandeniai
31 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, Glitimo turintys grūdai, Braškės, Maisto priedai, Kiaušiniai
Sunkumas: 5/5
Reitingas: 4/5 (15 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Supilkite mieles į miltus, supilkite vandenį ir pieną ir išminkykite iki tešlos konsistencijos. Toliau minkydami į tešlą sudėkite sviestą. Suvyniokite tešlą į pergamentinį popierių ir laikykite šiltoje vietoje 6-12 valandų.

Žingsnis 2

285 g sviesto dėkite tarp pergamentinio popieriaus lapų. Iškočiokite į taisyklingą 20*20 cm dydžio 1-1,5 cm storio kvadratą.

Žingsnis 3

Gautą tešlą atsargiai padėkite ant miltais pabarstyto paviršiaus. Iškočiokite 20-25 cm pločio tešlą. Miltų perteklių pašalinkite šepetėliu. Ant tešlos viršaus uždėkite gabalėlį šalto sviesto. Uždenkite sviestą tešla, kraštus užlenkite taip, kad tešla nepersidengtų. Taip susidarys vokas, kurį reikia iškočioti iki stačiakampio formos. Tešlą sulenkite taip, kad apatinis kraštas uždengtų trečdalį. Dėkite į šaldytuvą 60 minučių.

Žingsnis 4

Šaltą tešlą kočėlu suformuokite į stačiakampį, tada sulenkite jį į kvadratą. Dėkite tešlą atgal į šaldytuvą 60 minučių. Dar kartą pakartokite visus šiuos veiksmus ir palaikykite tešlą šaldytuve per naktį.

Žingsnis 5

Paruoštą tešlą iškočiokite taip, kad gautųsi stačiakampio forma, ir suformuokite kruasanų formeles. Kiekvieną gabalėlį perpjaukite ties pagrindu, įsitikinkite, kad pjūvis nedidelis - apie 1 cm. Suvyniokite tešlą, kad suformuotumėte kruasaną. Aptepkite žaliu kiaušiniu, palikite pakilti 30 minučių ir dar kartą aptepkite. Pašaukite į iki 200 °C įkaitintą orkaitę 10 minučių, tada sumažinkite temperatūrą iki 180 °C ir kepkite dar 10 minučių.

Žingsnis 6

Kruasaną perpjaukite išilgai, aptepkite rikota, apšlakstykite klevų sirupu, ant viršaus uždėkite braškių griežinėlių ir mėtų lapelių. Paruoštą kruasaną pabarstykite cukraus pudra.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos