Publikavimo data: 2024-05-19
Kruasanas su kumpiu
Kumpio kruasanas yra vienas mėgstamiausių skanėstų visame pasaulyje. Prancūzijoje, kurios simboliu tapo kruasanas, jis yra populiariausias kepinys po bagetės ir šokoladinių bandelių. Į kruasanų su kumpiu receptą labai dažnai dedama sūrio. Ir, žinoma, dažniausiai jie kepami ant sluoksniuotos tešlos. Pusryčiams paruošti nereikia daug laiko, galima naudoti paruoštą sluoksniuotą tešlą, kurios gausiai parduodama bet kuriame prekybos centre.
Žingsnis 1
Kaip iš paruoštos tešlos iškočioti kruasanus? Pabarstykite stalo paviršių trupučiu miltų. Atsargiai iškočiokite tešlą ir, jei reikia, ją iškočiokite. Picos pjaustykle supjaustykite tešlą trikampėliais ir aptepkite garstyčiomis. Ant trikampėlių dėkite kumpio griežinėlius. Jei reikia, nuo kraštų nupjaukite kumpio perteklių. Pabarstykite tarkuotu sūriu. Suvyniokite ragelius nuo pagrindo iki viršaus. Dėkite ant kepimo skardos ir palikite šiek tiek pakilti maždaug 15 minučių.
Žingsnis 2
Kruasanams sviestu patepti reikia tik trynio, todėl atskirkite jį nuo baltymo.
Žingsnis 3
Kepimo skardą išklokite pergamentiniu popieriumi, kad ji liktų švari ir tešlą būtų galima lengvai išimti. Dėkite kruasanus į iki 180 laipsnių pagal Celsijų įkaitintą orkaitę. Kepkite, kol taps auksinės spalvos, apie 20 minučių.
Kategorijos