Krymo baklava pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-05

Krymo baklava

Krymo baklava - skanus skanėstas prie arbatos, kurį galima pasigaminti namuose. Receptui naudojama elastinga ir prie rankų nelimpanti tešla. Dirbti su tokia tešla - vienas malonumas. Aromatingo skonio baklavai suteikia medaus įdaras ir graikiniai riešutai. Galima naudoti bet kokį skystą medų, bet geriau, kad jis būtų natūralus. Jei pirksite nuluptus graikinius riešutus be lukštų, bus lengviau nustatyti jų kokybę.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
289 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
10 g
Angliavandeniai
43 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, Glitimo turintys grūdai, Sezamas, Riešutai
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4/5 (2 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Krymo baklava Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Atskirame dubenyje sumaišykite šiltą pieną, grietinę, kepimo miltelius, sviestą ir druską ir nuolat maišydami lėtai suberkite miltus. Iš tešlos iškočiokite rutulį, uždenkite ir palikite 20 minučių.

Žingsnis 2

Krymo baklava Žingsnis 2
Paruoškite baklavą. Padalykite tešlą į 4 dalis ir kiekvieną dalį iškočiokite plonu sluoksniu. Kuo plonesnis sluoksnis, tuo geriau. Kiekvieną tešlos dalį susukite į ritinėlį naudodami kočėlą. Nuimkite kočėlą ir supjaustykite ritinėlius vienodais maždaug 2 cm storio griežinėliais. Įkaitinkite aliejų gilioje keptuvėje arba puode ir kiekvieną baklavos gabalėlį kepkite, kol taps auksinis.

Žingsnis 3

Krymo baklava Žingsnis 3
Paruoškite sirupą. Atskirame puode sumaišykite vandenį ir cukrų. Pastatykite ant vidutinės ugnies ir virkite, kol cukrus ištirps, tada pavirkite sirupą 5 minutes. Nuimkite nuo ugnies, sudėkite medų ir išmaišykite. Baklavą panardinkite į karštą sirupą ir pamirkykite iš dviejų pusių. Padėkite baklavą ant serviravimo lėkštės ir apibarstykite kapotais graikiniais riešutais.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos