Publikavimo data: 2025-08-18
Krymo baklava
Man patiko šis receptas, nes jis gaminamas kaip baškirų nacionalinis patiekalas "Kosh Tele". Kosh tele reiškia paukščio liežuvį. Jis gaunasi labai skanus ir traškus. Išbandykite, kaip paruošti šį gerai žinomą desertą.
Žingsnis 1
Išminkykite ingredientus į tešlą. Leiskite tešlai pailsėti 10-15 minučių.
Žingsnis 2
Iškočiokite plonai kaip makaronų tešlą. Geriau tai daryti padalijus tešlą į kelias dalis. Leiskite šiek tiek apdžiūti apie 10-15 minučių.
Žingsnis 3
Šių juostelių kraštus silikoniniu šepetėliu patepkite vandeniu, kad kepdami jie neatsivertų. Atsargiai susukite jas į nestiprų ritinėlį ir įstrižu kampu supjaustykite juostelėmis.
Žingsnis 4
Kepkite įkaitintame aliejuje ant vidutinės ugnies, kol taps auksinės spalvos. Iš karto dėkite ant popierinių rankšluosčių, kad pašalintumėte riebalų perteklių.
Žingsnis 5
Paruoškite sirupą. Į puodą supilkite cukrų ir vandenį. Užvirinkite ir maišydami virkite 5-10 minučių. Tada įpilkite medaus.
Žingsnis 6
Kol sirupas šiltas, kiekvieną baklavą pamerkite į sirupą ir išdėliokite ant lėkštės. Jei norite, pabarstykite sėklomis.
Kategorijos