Kukurūzais ir grybais įdarytas karpis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-17

Kukurūzais ir grybais įdarytas karpis

Karpiai yra nebrangi žuvis, pasižyminti subtiliu skoniu. Jo galima nusipirkti daugelyje parduotuvių. Vienintelis dalykas, kuris verčia savininkus susilaikyti nuo karpio gaminimo, yra daug smulkių kaulų. Jų galima atsikratyti, jei šonuose padarysite gilius įstrižus pjūvius ir į juos įtrinsite druskos. Dėl kepimo metu orkaitėje esančios druskos smulkieji karpio kaulai ištirps. Įdarui galite naudoti bet kokius grybus, šviežius arba šaldytus.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
114 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
6 g
Angliavandeniai
5 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (12 bal.)

Žingsnis 1

Kukurūzais ir grybais įdarytas karpis Žingsnis 1
Paruoškite patiekalui skirtus maisto produktus. Smulkiai supjaustykite svogūną ir grybus. Morkas sutarkuokite vidutine tarka. Į keptuvę įpilkite aliejaus ir įkaitinkite. Kepkite svogūnus, grybus ir morkas 10 minučių. Sudėkite kukurūzus ir išmaišykite.

Žingsnis 2

Kukurūzais ir grybais įdarytas karpis Žingsnis 2
Įdarykite karpį ir iškepkite. Abiejose žuvies pusėse padarykite keletą įpjovimų. Įtrinkite ją druska ir pipirais, tada įdarykite paruoštu įdaru. Aptepkite žuvį majonezu. Įdėkite karpį į kepimo formą ir kepkite orkaitėje 35-45 minutes. Į atskirą formą sudėkite apskritimais supjaustytas bulves ir pašaukite į orkaitę 30 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, turi bendrų alergenų, pietūs, vakarienė, pupelių sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos