Publikavimo data: 2025-08-17
Kukurūzais ir grybais įdarytas karpis
Karpiai yra nebrangi žuvis, pasižyminti subtiliu skoniu. Jo galima nusipirkti daugelyje parduotuvių. Vienintelis dalykas, kuris verčia savininkus susilaikyti nuo karpio gaminimo, yra daug smulkių kaulų. Jų galima atsikratyti, jei šonuose padarysite gilius įstrižus pjūvius ir į juos įtrinsite druskos. Dėl kepimo metu orkaitėje esančios druskos smulkieji karpio kaulai ištirps. Įdarui galite naudoti bet kokius grybus, šviežius arba šaldytus.
Žingsnis 1
Paruoškite patiekalui skirtus maisto produktus. Smulkiai supjaustykite svogūną ir grybus. Morkas sutarkuokite vidutine tarka. Į keptuvę įpilkite aliejaus ir įkaitinkite. Kepkite svogūnus, grybus ir morkas 10 minučių. Sudėkite kukurūzus ir išmaišykite.
Žingsnis 2
Įdarykite karpį ir iškepkite. Abiejose žuvies pusėse padarykite keletą įpjovimų. Įtrinkite ją druska ir pipirais, tada įdarykite paruoštu įdaru. Aptepkite žuvį majonezu. Įdėkite karpį į kepimo formą ir kepkite orkaitėje 35-45 minutes. Į atskirą formą sudėkite apskritimais supjaustytas bulves ir pašaukite į orkaitę 30 minučių.
Kategorijos