Publikavimo data: 2025-08-20
Kukurūzų ir avižinių miltų sausainiai
Iš kukurūzų miltų galima pagaminti daugybę patiekalų - nuo pusryčių blynų iki pyragų desertui. Kukurūzų miltai dažnai maišomi su avižiniais miltais kepant. Tačiau tuo atveju jie yra rupiai malami. Kukurūzų miltuose, skirtingai nei avižiniuose, nėra baltymų. Kukurūzų ir avižinių miltų pagrindu pagaminti sausainiai būna minkšti, su imbiero, muskato riešuto ir kukurūzų natomis. Prieš patiekiant sausainius galima apibarstyti cukraus pudra arba aplieti glajumi.
Žingsnis 1
Paruoškite sausainių tešlą. Dubenyje sumaišykite miltus, kukurūzų miltus, avižinius miltus, cukrų, vanilinį cukrų ir prieskonius. Įmuškite kiaušinį, išmaišykite ir palikite 15 minučių. Tada supilkite sviestą ir išmaišykite. Tešla turi būti nei tiršta, nei skysta. Jei reikia, įmaišykite po 1 šaukštą avižinių miltų ir kukurūzų miltų.
Žingsnis 2
Iškepkite sausainius. Kepimo skardą išklokite kepimo pergamentu ir šaukštu šaukštu iškočiokite šiek tiek tešlos sausainiams formuoti. Dėkite į orkaitę ir kepkite 20 minučių, kol lengvai paruduos. Tada perkelkite į lėkštę ir leiskite atvėsti.
Kategorijos