Kukurūzų ir avižinių miltų sausainiai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

Kukurūzų ir avižinių miltų sausainiai

Iš kukurūzų miltų galima pagaminti daugybę patiekalų - nuo pusryčių blynų iki pyragų desertui. Kukurūzų miltai dažnai maišomi su avižiniais miltais kepant. Tačiau tuo atveju jie yra rupiai malami. Kukurūzų miltuose, skirtingai nei avižiniuose, nėra baltymų. Kukurūzų ir avižinių miltų pagrindu pagaminti sausainiai būna minkšti, su imbiero, muskato riešuto ir kukurūzų natomis. Prieš patiekiant sausainius galima apibarstyti cukraus pudra arba aplieti glajumi.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
366 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
14 g
Angliavandeniai
51 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.71/5 (14 bal.)

Žingsnis 1

Kukurūzų ir avižinių miltų sausainiai Žingsnis 1
Paruoškite sausainių tešlą. Dubenyje sumaišykite miltus, kukurūzų miltus, avižinius miltus, cukrų, vanilinį cukrų ir prieskonius. Įmuškite kiaušinį, išmaišykite ir palikite 15 minučių. Tada supilkite sviestą ir išmaišykite. Tešla turi būti nei tiršta, nei skysta. Jei reikia, įmaišykite po 1 šaukštą avižinių miltų ir kukurūzų miltų.

Žingsnis 2

Kukurūzų ir avižinių miltų sausainiai Žingsnis 2
Iškepkite sausainius. Kepimo skardą išklokite kepimo pergamentu ir šaukštu šaukštu iškočiokite šiek tiek tešlos sausainiams formuoti. Dėkite į orkaitę ir kepkite 20 minučių, kol lengvai paruduos. Tada perkelkite į lėkštę ir leiskite atvėsti.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
Formuoti kepiniai, desertai, desertai iš tešlos, įspūdingas receptas, yra bendrų alergenų, užkandis po pietų, užkandis, sausainiai, naujametiniai desertai, receptų knyga, kiaušinių sausainiai

Kategorijos