Publikavimo data: 2024-05-25
Kukurūzų ir moliūgų vafliai.
Vafliai ir kukurūzų dribsniai su pienu yra klasikiniai amerikietiški pusryčiai vaikams ir paaugliams, kurie, kaip dažnai rodoma filmuose, ne itin mėgsta valgyti anksti ryte. Tačiau jei šiuos du patiekalus sujungsite į vieną, įdėsite šiek tiek moliūgo ir pagaminsite kukurūzų ir moliūgų vaflius, turėsite ir sveikus pusryčius, ir desertą, kurio mažai kas atsisakys. Papuoškite vaflius plakta grietinėle ir šviežiomis uogomis ir pradėkite minkyti tešlą naujai partijai - pirmoji bus suvalgyta per kelias minutes.
Žingsnis 1
Moliūgą nulupkite nuo odelės ir sėklų, supjaustykite mažais gabalėliais ir sudėkite į kepimo indą. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje 10-15 minučių, kol suminkštės. Nuplaukite vištų kiaušinius. Pieną pašildykite iki 35-38 laipsnių, užpilkite juo kukurūzų dribsnius ir palikite 10 minučių. Nuplaukite patiekimui skirtas braškes. Paruoškite plaktuvą, blenderį ir elektrinę vaflinę.
Žingsnis 2
Paruoškite vaflių tešlą. Į moliūgų tyrę ir kiaušinius suberkite piene išmirkytus kukurūzų dribsnius, išmaišykite ir nuolat maišydami pradėkite berti miltus. Maišykite, kol visi ingredientai susijungs ir tešla taps vientisos tekstūros, šiek tiek ne tokia tiršta kaip blynų tešla.
Žingsnis 3
Paruoškite vaflius. Įkaitinkite elektrinę vaflinę, silikoniniu šepetėliu ištepkite abi jos puses saulėgrąžų aliejumi. Į vaflinę dėkite 1,5-2 valgomuosius šaukštus tešlos ir kepkite kiekvieną vaflį apie 4-5 minutes, kol taps auksinis ir kraštai traškūs.
Kategorijos