Publikavimo data: 2025-08-17
Kukurūzų ir vyšnių pyragas
Vyšnių pyragas iš kukurūzų miltų būna švelnus ir kvapnus. Saldžiarūgštės uogos papildo trapios tešlos skonį. Žiemą galite naudoti šaldytas vyšnias, o vasarą - šviežias vyšnias. Kukurūzų miltai turi gydomųjų savybių: normalizuoja cukraus kiekį kraujyje, padeda esant aukštam kraujospūdžiui, skiriami esant skrandžio sutrikimams ir gali pagreitinti medžiagų apykaitą.
Žingsnis 1
Paruoškite uogas. Vyšnias sudėkite į puodą arba puodą storu dugnu ir 3-5 min. kaitinkite ant vidutinės ugnies, kol išgaruos drėgmės perteklius.
Žingsnis 2
Paruoškite tešlą. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, vaniliniu cukrumi ir druska ir gerai išmaišykite. Minkštą sviestą išsukite su cukraus pudra. Vis dar plakant po vieną įmuškite vištų kiaušinius. Į išsuktą sviestą palaipsniui įmaišykite miltų mišinį, kaskart gerai išmaišydami.
Žingsnis 3
Iškepkite pyragą. Perkelkite pyragą į kepimo formą, ant viršaus tolygiai paskleiskite vyšnias. Dėkite formą į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 30-40 minučių.
Kategorijos