Publikavimo data: 2025-08-19
Kukurūzų košė su 1,5 % pieno
Kukurūzų košė - skanus ir sotus patiekalas. Jei ji verdama su pienu, tai puikus pusryčių pasirinkimas. Patiekalui galima naudoti įvairaus riebumo pieną. Šiame recepte naudojamas 1,5 % riebumo pienas, jis laikomas neriebiu, todėl tokį patiekalą gali valgyti visi. Kad kukurūzų košė būtų dar skanesnė ir sveikesnė, į ją įmaišykite šviežių uogų ar vaisių, įdėkite nedidelį kiekį sviesto, o kaip saldiklį vietoj cukraus naudokite medų.
Žingsnis 1
Paruoškite pieną košei virti. Supilkite pieną į puodą, suberkite cukrų ir druską, užvirinkite ir sumažinkite temperatūrą.
Žingsnis 2
Išvirkite kukurūzų košę. Supilkite košę į verdantį pieną, išmaišykite ir virkite 20-25 minutes. Likus kelioms minutėms iki virimo pabaigos įdėkite sviestą. Nuimkite nuo viryklės ir palikite košę uždengtą pastovėti apie 15 minučių.
Kategorijos