Publikavimo data: 2025-08-18
Kukurūzų košė su braškėmis ir klevų sirupu
Kukurūzų košė su braškėmis bus sotūs ir sveiki pusryčiai. Jos privalumas - skaidulinės medžiagos ir maistinės skaidulos, padedančios normaliai virškinti maistą. Kukurūzų kruopos skirstomos į tris rūšis pagal grūdų apdorojimo būdą, nuo to priklauso virimo laikas ir gatavo patiekalo konsistencija. Smulkesnės kruopos išverda per 15 minučių. Stambių kruopų kruopoms, pačioms naudingiausioms, reikės virti 50 minučių. Vidutinio sunkumo kruopos bus paruoštos per 30 minučių.
Žingsnis 1
Išvirkite kukurūzų kruopas. Supilkite vandenį į puodą ir užvirinkite. Pagardinkite druska ir supilkite kruopas. Išmaišykite ir vėl užvirinkite vandenį. Virkite kruopas po dangčiu ant silpnos ugnies 25-30 minučių, kol košė sutirštės. Retkarčiais pamaišykite, kad košė nesudegtų.
Žingsnis 2
Paruoškite braškių uogienę. Į nedidelį puodą sudėkite braškes, suberkite cukrų ir supilkite apelsinų sultis. Uogas užvirinkite ir virkite ant silpnos ugnies apie 10 minučių. Tuo tarpu braškes išmaišykite ir sutrinkite mentele.
Žingsnis 3
Baigti gaminti. Kokoso drožles sudėkite ant sausos kepimo skardos. 180 laipsnių temperatūroje kepkite 5 minutes. Į košę sudėkite sviestą, pabarstykite cinamonu ir kokoso drožlėmis. Išmaišykite.
Kategorijos