Kukurūzų košė su pienu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-08

Kukurūzų košė su pienu

Pieniška kukurūzų košė neturi glitimo, todėl tinka alergiškiems žmonėms. Geros kokybės kruopos yra ryškiai geltonos ir trapios. Pieniška kukurūzų košė verdama ant viryklės puode. Iš pradžių kukurūzus augino Centrinės Amerikos tautos. Iš jų buvo gaminami miltai, sviestas ir dribsniai. O košę iš kukurūzų prieš kelis šimtmečius pirmą kartą išmoko virti indėnai. Kadangi kukurūzai yra labai lengvai prieinamas produktas, košė iš kukurūzų grūdų yra beveik visų tautų virtuvėse. Pavyzdžiui, mamaliga arba polenta.
Gaminimo laikas
45 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
107 kcal.
Baltymai
2 g
Riebalai
4 g
Angliavandeniai
15 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.12/5 (17 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kukurūzų košė su pienu Žingsnis 1
Paruoškite košę. Į verdantį vandenį supilkite košę. Įberkite druskos ir cukraus. Neuždenkite dangčiu. Maišydami virkite 20 minučių arba kol vanduo įsigers. Užvirinkite pieną ir iš karto supilkite jį į košę. Išmaišykite. Maišydami virkite ant silpnos ugnies dar 20 minučių. Nuimkite košę nuo ugnies. Uždenkite dangčiu. Palikite 5 minutėms. Patiekite su gabalėliu sviesto.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos