Publikavimo data: 2024-04-08
Kukurūzų košė su pienu
Pieniška kukurūzų košė neturi glitimo, todėl tinka alergiškiems žmonėms. Geros kokybės kruopos yra ryškiai geltonos ir trapios. Pieniška kukurūzų košė verdama ant viryklės puode. Iš pradžių kukurūzus augino Centrinės Amerikos tautos. Iš jų buvo gaminami miltai, sviestas ir dribsniai. O košę iš kukurūzų prieš kelis šimtmečius pirmą kartą išmoko virti indėnai. Kadangi kukurūzai yra labai lengvai prieinamas produktas, košė iš kukurūzų grūdų yra beveik visų tautų virtuvėse. Pavyzdžiui, mamaliga arba polenta.
Žingsnis 1
Paruoškite košę. Į verdantį vandenį supilkite košę. Įberkite druskos ir cukraus. Neuždenkite dangčiu. Maišydami virkite 20 minučių arba kol vanduo įsigers. Užvirinkite pieną ir iš karto supilkite jį į košę. Išmaišykite. Maišydami virkite ant silpnos ugnies dar 20 minučių. Nuimkite košę nuo ugnies. Uždenkite dangčiu. Palikite 5 minutėms. Patiekite su gabalėliu sviesto.
Kategorijos