Publikavimo data: 2024-06-22
Kukurūzų miltai su saldikliais
"Cinnabons" - tai spiralės formos cinamono bandelės, kurios pirmą kartą pasirodė Amerikoje "Cinnabon" kepyklų tinkle. Vėliau jos išpopuliarėjo visame pasaulyje. Minkščiausia tešla, kvapnus cinamono įdaras ir švelnus sūrio kremas - štai kodėl jie tokie mėgstami! Siūlome jums "sveikų" kukurūzų miltų ir varškės pagrindu pagamintų sinnabonų receptą. Vietoj cukraus naudojamas cukraus pakaitalas, todėl bandelės nėra labai kaloringos. Galite mėgautis šiuo desertu nebijodami sugadinti savo figūros.
Žingsnis 1
Pirmiausia paruoškite tešlą. Varškę sudėkite į didelį dubenį. Sutrinkite ją šakute arba pertrinkite per sietelį. Įdėkite vieną vištos kiaušinį, cukrų, kepimo miltelius ir persijotus kukurūzų miltus. Viską gerai išmaišykite. Minkykite tešlą, kol ji pradės atsiplėšti nuo dubens sienelių ir taps elastinga. Suformuokite iš tešlos rutulį ir įdėkite atgal į dubenį. Uždenkite maistine plėvele ir 30 minučių padėkite į šaldytuvą.
Žingsnis 2
Pabarstykite stalą miltais ir sudėkite ant jo paruoštą tešlą. Tešlą iškočiokite 5 mm storio sluoksniu. Pabarstykite tešlą cinamonu.
Žingsnis 3
Suvyniokite tešlą į tvirtą ritinį.
Žingsnis 4
Supjaustykite ritinį 3-5 cm pločio gabalėliais. Kepimo formą išklokite kepimo pergamentu ir patepkite augaliniu aliejumi. Į formą sudėkite kinrožes ir siųskite į orkaitę kepti 30 min. 180 °C temperatūroje.
Žingsnis 5
Paruoškite grietinėlę. Kreminį sūrį sudėkite į aukštą matavimo puodelį ir supilkite pieną. Įdėkite saldiklį ir citrinos sultis. Viską plakite panardinamuoju maišytuvu iki vientisos kreminės masės. Jei kremas per tirštas, įpilkite dar šiek tiek pieno.
Žingsnis 6
Išimkite paruoštus kinrožes iš orkaitės ir šiek tiek atvėsinkite. Tada aptepkite kinrožes sviesto kremu.
Žingsnis 7
Kynva su saldikliu ant kukurūzų miltų paruošta. Gero apetito!
Kategorijos