Kukurūzų miltų ir rikotos keksas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

Kukurūzų miltų ir rikotos keksas

Keksas - tai skanėstas, pirmą kartą pagamintas senovės Romoje. Ji buvo gaminama iš miltų, riešutų, granatų sėklų, sultenių ir medaus. Šis kepinys paplito XIX a., kai Europoje pradėtas masiškai gaminti cukrus. Šios rūšies pyrago sudėtis yra kitokia. Į vidų dedama vaisių arba uogų, o dabar paplitę net sotūs keksiukai. Pabandykite pasigaminti subtilų sūrio keksiuką su kukurūzų miltais ir rikota.
Gaminimo laikas
70 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
165 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
3 g
Angliavandeniai
25 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.75/5 (12 bal.)

Žingsnis 1

Kukurūzų miltų ir rikotos keksas Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Dubenyje sumaišykite rikotą su cukrumi, druska, citrinos ir apelsino žievele bei sultimis ir išmaišykite. Tada po vieną įmuškite kiaušinius. Įmaišykite kukurūzų ir kvietinius miltus ir suberkite kepimo miltelius. Išplakite tešlą. Perpilkite tešlą į aliejumi išteptą formą ir kepkite 40 minučių.

Žingsnis 2

Kukurūzų miltų ir rikotos keksas Žingsnis 2
Paruoškite glajų ir papuoškite keksiuką. Atvėsinkite keksą. Glajui pagaminti išspauskite citrinos ir apelsino sultis ir sumaišykite jas puode. Supilkite cukrų ir užvirinkite glajų. Apšlakstykite keksą ir prieš patiekdami šiek tiek atvėsinkite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
Formuoti kepiniai, desertai, konditerijos desertai, įspūdingas receptas, yra bendrų alergenų, pusryčiai, popietė, užkandis, užkandžiai, vyšnių sezonas, keksas, kalėdiniai desertai, receptų knyga, kiaušinių pusryčiai, vyšnių keksas, keksas su pienu, sviesto keksas

Kategorijos