Publikavimo data: 2025-08-20
Kukurūzų miltų pyragas su kriaušėmis
Švelnus saldžių karamelizuotų kriaušių pyragas, pagamintas iš kukurūzų ir kvietinių miltų, puikiai tiks prie puodelio juodosios arbatos. Kriaušės yra labai sveikos, nes stiprina imuninę sistemą. Be to, jose yra daug skaidulų, kurios svarbios virškinimui, ir daug vitamino C, gerinančio kraujagyslių elastingumą. Vaisiams karamelizuoti reikės medaus. Jis gali būti bet kokios rūšies, tačiau svarbu, kad produktas būtų šviežias ir natūralus.
Žingsnis 1
Paruoškite kriaušes. Keptuvėje ant vidutinės ugnies ištirpinkite 4 valgomuosius šaukštus sviesto su medumi, kol mišinys taps rudas. Supjaustykite kriaušes nedideliais gabalėliais, sudėkite jas į puodą, sumažinkite ugnį ir virkite 4-5 minutes, dažnai maišydami.
Žingsnis 2
Paruoškite pyrago tešlą. Išplakite likusį sviestą ir cukrų mikseriu. Tada atskirai įmuškite kiaušinius ir atsargiai įmaišykite juos į mišinį. Suberkite kviečių ir kukurūzų miltus su kepimo milteliais ir dar kartą išsukite. Sudėkite kriaušes ir citrinos žievelę ir išmaišykite tešlą.
Žingsnis 3
Iškepkite pyragą. Gautu pyragu pripildykite formą ir išlyginkite ją. Pyragą kepkite 80 minučių 160 laipsnių temperatūroje.
Kategorijos