Publikavimo data: 2025-08-17
Kukurūzų miltų pyragas su slyvomis
Rududu ir minkštas kukurūzų miltų pyragas su slyvomis puikiai tinka arbatos vakarėliui. Iš išorės jis būna šiek tiek traškus, o viduje - minkštas ir trapus. Kadangi nėra kvietinių miltų, patiekalas tinka tiems, kurie nevartoja glitimo. Sultingos slyvos suteikia pyragui saldaus skonio ir prideda desertui vitaminų. Įdarą galima keisti savo nuožiūra - tinka bet kokie vaisiai ar uogos, arba pyragą galima gaminti visai be įdaro.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Į ištirpintą sviestą suberkite cukrų ir plakite, kol taps šviesus. Į masę įmuškite kiaušinius ir vėl plakite, kol masė taps tiršta. Tada suberkite miltus, vanilinį cukrų, kepimo miltelius ir kokoso drožles. Plakite iki vientisos masės.
Žingsnis 2
Paruoškite pyrago formą. Į pyrago formos dugną sudėkite slyvas. Ant slyvų tolygiai paskleiskite tešlą. Pyragą kepkite 35 minutes, kol paruduos.
Kategorijos