Kulich apie gyvas mieles pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-28

Kulich apie gyvas mieles

Velykų mielių kuličui gaminti geriau rinktis gyvas mieles be jokių priedų. Taip pat rekomenduojama atkreipti dėmesį į jų galiojimo laiką: kuo produktas šviežesnis, tuo kepiniai bus puresni ir sėkmingesni. Labai svarbu, kad pienas būtų pakankamai šiltas, tada mielės veiks visu pajėgumu, tačiau neperkaitinkite jo, kitaip jos praras savo savybes. Optimali temperatūra yra 36-38 laipsniai Celsijaus.
Gaminimo laikas
280 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
284 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
6 g
Angliavandeniai
49 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, Glitimo turintys grūdai, Riešutai, Maisto priedai, Kiaušiniai
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.5/5 (10 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kulich apie gyvas mieles Žingsnis 1
Paruoškite mieles. Sumaišykite šiltą pieną, sutrintas mieles, 1 valgomąjį šaukštą cukraus ir 1 valgomąjį šaukštą miltų, išmaišykite, uždenkite rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje 15 minučių.

Žingsnis 2

Kulich apie gyvas mieles Žingsnis 2
Užminkykite tešlą. Giliame dubenyje sumaišykite kiaušinį, ištirpintą sviestą, cukrų, vaniliną ir druską ir išplakite plaktuvu arba šakute. Tada į kiaušinių mišinį supilkite mieles ir pieną ir atsargiai išmaišykite. Į kiaušinių ir mielių mišinį nedidelėmis porcijomis nuolat maišydami suberkite miltus. Tada gautą tešlą padėkite ant sauso stalo ir minkykite ją 15 minučių. Sudėkite tešlą į augaliniu aliejumi pateptą indą, uždenkite rankšluosčiu ir padėkite į šiltą vietą 2 valandoms.

Žingsnis 3

Kulich apie gyvas mieles Žingsnis 3
Paruoškite pyragėlius kepimui. Į tešlą sudėkite abrikosus ir kelias minutes švelniai minkykite. Tada tešlą sudėkite į formeles, uždenkite rankšluosčiu arba audiniu ir palikite šiltoje vietoje 1 valandai.

Žingsnis 4

Kulich apie gyvas mieles Žingsnis 4
Iškepkite kulichi. Mielių pyragėlius kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 30 minučių. Tada išimkite pyragėlius iš orkaitės ir leiskite jiems atvėsti.

Žingsnis 5

Kulich apie gyvas mieles Žingsnis 5
Paruoškite glajų. Atvėsintus baltymus su cukrumi išplakite mikseriu iki standžių, purių putų.

Žingsnis 6

Kulich apie gyvas mieles Žingsnis 6
Papuoškite pyragus. Silikonine mentele aptepkite atvėsusių pyragaičių viršų glajumi ir papuoškite konditeriniais pabarstukais.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos