Publikavimo data: 2024-04-28
Kulich apie gyvas mieles
Velykų mielių kuličui gaminti geriau rinktis gyvas mieles be jokių priedų. Taip pat rekomenduojama atkreipti dėmesį į jų galiojimo laiką: kuo produktas šviežesnis, tuo kepiniai bus puresni ir sėkmingesni. Labai svarbu, kad pienas būtų pakankamai šiltas, tada mielės veiks visu pajėgumu, tačiau neperkaitinkite jo, kitaip jos praras savo savybes. Optimali temperatūra yra 36-38 laipsniai Celsijaus.
Žingsnis 1
Paruoškite mieles. Sumaišykite šiltą pieną, sutrintas mieles, 1 valgomąjį šaukštą cukraus ir 1 valgomąjį šaukštą miltų, išmaišykite, uždenkite rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje 15 minučių.
Žingsnis 2
Užminkykite tešlą. Giliame dubenyje sumaišykite kiaušinį, ištirpintą sviestą, cukrų, vaniliną ir druską ir išplakite plaktuvu arba šakute. Tada į kiaušinių mišinį supilkite mieles ir pieną ir atsargiai išmaišykite. Į kiaušinių ir mielių mišinį nedidelėmis porcijomis nuolat maišydami suberkite miltus. Tada gautą tešlą padėkite ant sauso stalo ir minkykite ją 15 minučių. Sudėkite tešlą į augaliniu aliejumi pateptą indą, uždenkite rankšluosčiu ir padėkite į šiltą vietą 2 valandoms.
Žingsnis 3
Paruoškite pyragėlius kepimui. Į tešlą sudėkite abrikosus ir kelias minutes švelniai minkykite. Tada tešlą sudėkite į formeles, uždenkite rankšluosčiu arba audiniu ir palikite šiltoje vietoje 1 valandai.
Žingsnis 4
Iškepkite kulichi. Mielių pyragėlius kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 30 minučių. Tada išimkite pyragėlius iš orkaitės ir leiskite jiems atvėsti.
Žingsnis 5
Paruoškite glajų. Atvėsintus baltymus su cukrumi išplakite mikseriu iki standžių, purių putų.
Žingsnis 6
Papuoškite pyragus. Silikonine mentele aptepkite atvėsusių pyragaičių viršų glajumi ir papuoškite konditeriniais pabarstukais.
Kategorijos