Kulich kremas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-03

Kulich kremas

Kulichas atsirado Rusijoje dar pagonybės laikais. Jis buvo patiekiamas kaip duona, kuri buvo valgoma po apeigų, skirtų pavasario šventei. Pyrago pavadinimą galima išversti kaip "saulės vaikas". Atėjus krikščionybei, kuličas, kaip ir daugelis kitų tradicijų, išliko ir tik šiek tiek pasikeitė, užleisdamas vietą graikiškai Velykų duonai. Custard kulich yra saldesnė ir minkštesnė pažįstamo patiekalo versija. Pageidautina imti naminius kiaušinius, jų trynys šviesesnis, todėl kulichas bus sodresnės spalvos.
Gaminimo laikas
200 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
293 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
9 g
Angliavandeniai
47 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai, kiaušiniai
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 3.7/5 (10 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kulich kremas Žingsnis 1
Paruoškite tešlos masę. Į stiklinę su mielėmis įpilkite 50 ml pieno ir 1 valgomąjį šaukštą cukraus. Ant viryklės pastatykite du nedidelius puodelius. Į vieną supilkite pieną, o į kitą sudėkite pusę sviesto. Likusią pusę sviesto sudėkite į antrąjį puodą. Pirmojo puodelio turinį užvirinkite ir nukelkite nuo kaitlentės, o antrąjį puodelį kaitinkite, kol sviestas ištirps. Į atskirą dubenį supilkite 1/3 miltų ir nuolat maišydami supilkite pieną ir sviestą. Leiskite gautam mišiniui atvėsti.

Žingsnis 2

Kulich kremas Žingsnis 2
Užminkykite tešlą. Sudėkite mieles į pieno ir sviesto mišinį, išmaišykite ir palikite 30 minučių. Išplakite trynius su puse cukraus iki vientisos masės ir supilkite į mišinį su augaliniu aliejumi. Atskirame dubenyje išplakite baltymus su druska ir likusiu cukrumi. Perkelkite į mišinį ir išmaišykite. Į mišinį porcijomis persijokite miltus ir supilkite likusį sviestą. Tešlą minkykite 15 minučių, tada uždenkite rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje 1 valandai.

Žingsnis 3

Kulich kremas Žingsnis 3
Iškepkite pyragus. Į tešlą įmaišykite sultenių, dar kartą išminkykite ir palikite 30 minučių pakilti. Tuomet tešlą paskirstykite į formeles, pripildydami jas ne daugiau kaip 1/3. Kai tešla šiek tiek pakils, pašaukite formeles į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 40 minučių.

Žingsnis 4

Kulich kremas Žingsnis 4
Paruoškite glajų. Išplakite kiaušinių baltymus ir palaipsniui suberkite cukraus pudrą. Mišinys turi būti vientisas. Dar karštus pyragėlius aptepkite glajumi.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos