Publikavimo data: 2024-05-12
Kulich su keptu pienu
Žingsnis 1
Paruoškite pastą. Giliame dubenyje šiek tiek pašildykite pieną. Suberkite 1 valgomąjį šaukštą cukraus ir mieles, išmaišykite, tada suberkite 200 g miltų ir išmaišykite. Uždenkite audiniu ir palikite ant stalo 30 minučių.
Žingsnis 2
Užminkykite tešlą. Atsargiai atskirkite kiaušinių baltymus nuo trynių. Trynius įtrinkite su cukrumi. Baltymus su žiupsneliu druskos suplakite mikseriu dideliu greičiu. Sudėkite kiaušinių trynius į masę ir išmaišykite. Sudėkite minkštą sviestą ir išmaišykite. Sudėkite išplaktus baltymus ir išmaišykite. Supilkite likusius miltus ir užminkykite tešlą. Uždenkite tešlą audiniu ir palikite 60 minučių pakilti. Tuomet į tešlą suberkite sultenes, dar kartą išmaišykite ir uždenkite audiniu. Palikite pakilti dar 60 minučių.
Žingsnis 3
Iškepkite kuličą. Įkaitinkite orkaitę iki 100 °C temperatūros. Kepimo formas ištepkite sviestu. Padalykite tešlą į dalis ir paskleiskite ją formelėse. Tešla turi užimti 1/3 formos tūrio. Leiskite tešlai pakilti. Dėkite į orkaitę 10 minučių. Tada padidinkite orkaitės temperatūrą iki 180 laipsnių ir kepkite kuličius 25 minutes. Patikrinkite, ar kuličas jau paruoštas, pradurdami jį mediniu pagaliuku. Jei kuličas paruoštas, lazdelė liks sausa. Išimkite kepinį ir leiskite jam atvėsti.
Kategorijos