Kulich su keptu pienu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-12

Kulich su keptu pienu

Gaminimo laikas
180 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
310 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
10 g
Angliavandeniai
48 g
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 3.86/5 (7 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kulich su keptu pienu Žingsnis 1
Paruoškite pastą. Giliame dubenyje šiek tiek pašildykite pieną. Suberkite 1 valgomąjį šaukštą cukraus ir mieles, išmaišykite, tada suberkite 200 g miltų ir išmaišykite. Uždenkite audiniu ir palikite ant stalo 30 minučių.

Žingsnis 2

Kulich su keptu pienu Žingsnis 2
Užminkykite tešlą. Atsargiai atskirkite kiaušinių baltymus nuo trynių. Trynius įtrinkite su cukrumi. Baltymus su žiupsneliu druskos suplakite mikseriu dideliu greičiu. Sudėkite kiaušinių trynius į masę ir išmaišykite. Sudėkite minkštą sviestą ir išmaišykite. Sudėkite išplaktus baltymus ir išmaišykite. Supilkite likusius miltus ir užminkykite tešlą. Uždenkite tešlą audiniu ir palikite 60 minučių pakilti. Tuomet į tešlą suberkite sultenes, dar kartą išmaišykite ir uždenkite audiniu. Palikite pakilti dar 60 minučių.

Žingsnis 3

Kulich su keptu pienu Žingsnis 3
Iškepkite kuličą. Įkaitinkite orkaitę iki 100 °C temperatūros. Kepimo formas ištepkite sviestu. Padalykite tešlą į dalis ir paskleiskite ją formelėse. Tešla turi užimti 1/3 formos tūrio. Leiskite tešlai pakilti. Dėkite į orkaitę 10 minučių. Tada padidinkite orkaitės temperatūrą iki 180 laipsnių ir kepkite kuličius 25 minutes. Patikrinkite, ar kuličas jau paruoštas, pradurdami jį mediniu pagaliuku. Jei kuličas paruoštas, lazdelė liks sausa. Išimkite kepinį ir leiskite jam atvėsti.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos