Publikavimo data: 2024-10-23
Kumpio kumpiai
Pirmą kartą vol-au-vents buvo gaminami Prancūzijoje. Jų pavadinimas išvertus reiškia "skraidantys vėjyje". Užkandžiams gaminti naudojama sluoksniuota tešla yra labai lengva ir lengva. Kepant tešla pakyla ir gaunami nedidelio bokšto formos krepšeliai. Žinoma, įdaras gali būti labai įvairus: iš daržovių ar vaisių, žuvies ar mėsos, lengvų ar majonezo salotų. Šiam patiekalui puikiai tinka kumpio įdaras, suteikiantis sotų užkandį.
Žingsnis 1
Apkepkite kumpį. Ant ugnies pastatykite keptuvę, supilkite augalinį aliejų, įkaitinkite ir sudėkite kumpio griežinėlius. Kepkite maišydami 3 minutes. Mėsa turi tapti balta, bet ne ruda. Pagardinkite druska ir pipirais ir supilkite grietinėlę. Uždenkite dangčiu, sumažinkite kaitrą ir troškinkite 20-30 minučių.
Žingsnis 2
Kol kepa įdaras, iš tešlos suformuokite vol-au-vents. Pabarstykite darbo paviršių miltais ir padėkite ant jo tešlą. Tešlą iškočiokite taip, kad ji būtų ne storesnė kaip 5-7 mm. Naudodami kepimo žiedą arba stiklinę išpjaukite apskritimus ir tiek pat vienodo skersmens žiedų. Sudėkite apskritimus ant kepimo skardos. Aptepkite kiaušiniu ir ant kiekvieno apskritimo uždėkite po vieną žiedą.
Žingsnis 3
Baigti gaminti. Dėkite skardą į įkaitintą orkaitę 15-18 minučių. Suktinukai turėtų pakilti ir tapti auksinės spalvos. Leiskite šiek tiek atvėsti ir įdarykite įdaru.
Kategorijos