Publikavimo data: 2025-08-17
Kuskuso pagrindu pagamintas kokosų desertas
Kvietiniai grūdai kuskusas paprastai siejami su Artimųjų Rytų virtuve. Paprastai iš karto prisimenami tokie patiekalai kaip legendinės tabbouleh salotos ir kuskusas su mėsa ir daržovėmis, virtas tadžine. Iš esmės čia ir baigiasi visos žinios apie šiuos grūdus. Tačiau reikėtų pažymėti, kad kuskusas yra labai universalus. Jis puikiai sugeria visus skonius ir dėl to puikiai dera ne tik su mėsa ir daržovėmis, bet ir su vaisiais, jūros gėrybėmis, prieskoniais ir pagardais. Todėl kuskusas naudojamas ne tik pagrindiniams patiekalams, bet ir desertams gaminti.
Žingsnis 1
Supilkite vandenį į nedidelį prikaistuvį ir pastatykite ant didelės ugnies. Kai vanduo užvirs, supilkite kuskuso kruopas ir nuolat maišydami virkite 1-2 minutes. Visas skystis iš kaušo turėtų išgaruoti, o kruopų tūris šiek tiek padidėti.
Žingsnis 2
Išvirusias kruopas perkelkite į nedidelį dubenėlį, įmaišykite kokosų drožles ir pagal skonį įberkite šiek tiek vanilės.
Žingsnis 3
Tada į dubenį supilkite klevų sirupą, skystą medų ir dvigubą grietinėlę. Visus ingredientus gerai išmaišykite, kad kokosai ir kuskusas sugertų skystus deserto ingredientus.
Žingsnis 4
Paimkite maždaug 12,5 x 7,5 x 3,5 cm dydžio plastikinį indą, uždenkite jį maistine plėvele taip, kad plėvelės kraštai išeitų už formos ribų. Į indą sudėkite paruoštą mišinį, sutankinkite jį ir laisvais maistinės plėvelės kraštais uždenkite sutankintą mišinį, uždenkite indą dangčiu ir įdėkite į šaldytuvą bent 2 valandoms, kad desertas sustingtų.
Žingsnis 5
Praėjus nurodytam laikui, išimkite indą iš šaldytuvo, atidarykite dangtį, nuimkite maistinę plėvelę ir atsargiai, laikydami laisvus maistinės plėvelės kraštus, išimkite desertą iš indo. Supjaustykite jį porcijomis.
Žingsnis 6
Šokoladą sulaužykite mažais gabalėliais ir suberkite juos į nedidelį dubenėlį. Šokoladą ištirpinkite garų vonelėje, maišydami silikonine mentele. Kai šokoladas visiškai ištirps, supilkite augalinį aliejų ir išmaišykite.
Žingsnis 7
Arbatiniu šaukšteliu apipilkite ištirpintu šokoladu porcijinius deserto gabalėlius. Paruoštus kokosų kuskuso gabalėlius įdėkite į šaldytuvą dar maždaug pusvalandžiui. Per tą laiką šokolado danga gerai susigers ir desertas gana gerai atvės.
Kategorijos