Publikavimo data: 2024-04-28
Kutabai su bulvėmis
Azerbaidžanietiški kutabai - plokšti pusapvaliai paplotėliai su įdaru - dažnai gaminami su bulvėmis. Kutabų tešlą sudaro tik miltai, druska ir vanduo, todėl kutabai su bulvėmis tinka vegetarams arba pasninkaujantiems. Pasninko kutabų receptas žingsnis po žingsnio atskleis garsiojo užkaukazietiško pyrago gaminimo techniką. Kad bulvių skonis būtų švelnesnis ir "kreminis", į bulvių įdarą įmaišykite tofu sojos sūrio.
Žingsnis 1
Užminkykite tešlą. Supilkite tešlos vandenį į dubenį ir ištirpinkite jame druską. Pamažu į vandenį įmaišykite miltus, kol tešla taps tirštos, standžios konsistencijos. Dėkite mišinį ant lentos ir kruopščiai minkykite tešlą, kol ji taps lygi, tanki ir vientisa. Suvyniokite tešlą į maistinę plėvelę ir palikite 15 minučių.
Žingsnis 2
Paruoškite įdarą. Virtas bulves sutrinkite į bulvių košę. Sudėkite smulkintą sojų sūrį ir petražolių žalumynus. Pagardinkite druska ir gerai išmaišykite masę.
Žingsnis 3
Paruoškite padažą. Užvirkite vandenį padažui. Dubenyje sumaišykite pomidorų pastą, česnaką ir kalendrą, įberkite druskos ir pipirų. Mišinį užpilkite verdančiu vandeniu. Išmaišykite iki grietinės konsistencijos.
Žingsnis 4
Suformuokite kutabus. Padėkite tešlą ant lentos ir padalykite ją į 7-8 vienodo dydžio gabalėlius. Kiekvieną gabalėlį susukite į rutuliuką ir iškočiokite kočėlu iki popierinės servetėlės storio. Įsitikinkite, kad tešla visose vietose yra vienodo storio. Ant kiekvienos iškočiotos tešlos pusės užtepkite labai ploną įdaro sluoksnį, palikdami apie 1 cm laisvą kraštą. Kutabai turi būti plokšti, o įdaras neturi užgožti tešlos. Uždenkite įdarą kita duonos plokštainio puse ir tinkamai išlyginkite tešlos kraštus. Nukratykite miltų perteklių.
Žingsnis 5
Apkepkite kutabus. Kepkite kutabus ant įkaitintos sausos keptuvės 2-3 minutes, kol paruduos. Paruošę kiekvieną plokštainį patepkite augaliniu aliejumi ir sudėkite į didelį plokščią indą.
Kategorijos