Publikavimo data: 2025-08-17
Kutabai su bulvėmis ir sūriu
Šiuose plokštainiuose nėra jokių įmantrybių. Jų gaminimo receptas labai paprastas. Ingredientų yra daugiau nei įmanoma gauti. Tačiau būtent dėl savo paprastumo kutabai būna labai skanūs.
Žingsnis 1
Į miltus supilkite šiltą vandenį, 2 valgomuosius šaukštus augalinio aliejaus, 0,5 arb. šaukštelio druskos ir užminkykite tvirtą tešlą. Tuomet tešlą suapvalinkite, įdėkite į maišelį ir palikite maždaug 30 minučių pailsėti.
Žingsnis 2
Nulupkite ir supjaustykite bulves ir virkite, kol suminkštės. Pagardinkite druska. Sutrinkite jas į tyrę.
Žingsnis 3
Nulupkite svogūnus. Supjaustykite mažais kubeliais ir pakepinkite augaliniame aliejuje, kol paruduos.
Žingsnis 4
Masę sumaišykite su svogūnais, suberkite tarkuotą sūrį, išmaišykite.
Žingsnis 5
Padalykite tešlą į porcijas. Kiekvieną dalį iškočiokite į apskritimą. Ant vienos apskritimo pusės dėkite įdarą, uždenkite antru gabalėliu, paspauskite ir suspauskite. Galiausiai tolygiai supjaustykite.
Žingsnis 6
Kepkite ant sausos keptuvės, kol apskrus iš abiejų pusių.
Žingsnis 7
Paruoštus kutabus aptepkite sviestu.
Kategorijos