Publikavimo data: 2024-04-17
Azerbaidžanietiški kutabai
Kutabas (arba gutabas) - tradicinis azerbaidžanietiškas užkandis, plonas pyragas, įdarytas jautienos arba avienos faršu su avienos riebalais. Kutabų įdarui taip pat naudojami svogūnai, žolelės, sūris, o kartais net moliūgai. Kutabai kepami ant sausos keptuvės be aliejaus. Tradicinius kutabus nesunku paruošti su mėsa. Lengvai paruošiama nerauginta tešla, paprastas maltos avienos arba jautienos įdaras - ir sultingas, sotus užkandis paruoštas.
Žingsnis 1
Užminkykite neraugintą tešlą. Giliame dubenyje arba lėkštėje sumaišykite miltus, vandenį ir druską. Užminkykite tešlą. Tešla turi būti lygi ir nelipti prie stalo. Uždenkite tešlą maistine plėvele ir palikite 15 minučių pakilti.
Žingsnis 2
Kol tešla ilsisi, paruoškite įdarą. Sumaišykite maltą mėsą, svogūnus ir avienos riebalus, druską ir pipirus.
Žingsnis 3
Iškočiokite tešlą. Kad būtų patogiau, tešlą padalykite į 2 dalis. Imkite po vieną dalį ir susukite į dešrelę, tada supjaustykite mažais gabalėliais. Kiekvieną gabalėlį iškočiokite labai plonai, suformuodami apskritimą. Ant vienos pusės uždėkite ploną sluoksnį maltos mėsos ir svogūnų ir užspauskite tešlos kraštus.
Žingsnis 4
Apkepkite koutabus. Įkaitinkite sausą keptuvę. Sudėkite ant jos kutabus ir kepkite ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių, kol tešla pasidarys šviesiai rudos spalvos. Kiekvieną pusę patepkite sviestu ir sudėkite į lėkštę.
Kategorijos