Azerbaidžanietiški kutabai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-17

Azerbaidžanietiški kutabai

Kutabas (arba gutabas) - tradicinis azerbaidžanietiškas užkandis, plonas pyragas, įdarytas jautienos arba avienos faršu su avienos riebalais. Kutabų įdarui taip pat naudojami svogūnai, žolelės, sūris, o kartais net moliūgai. Kutabai kepami ant sausos keptuvės be aliejaus. Tradicinius kutabus nesunku paruošti su mėsa. Lengvai paruošiama nerauginta tešla, paprastas maltos avienos arba jautienos įdaras - ir sultingas, sotus užkandis paruoštas.
Gaminimo laikas
70 min.
Laikas virtuvėje
55 min.
Kalorijos
246 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
13 g
Angliavandeniai
21 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.14/5 (14 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Azerbaidžanietiški kutabai Žingsnis 1
Užminkykite neraugintą tešlą. Giliame dubenyje arba lėkštėje sumaišykite miltus, vandenį ir druską. Užminkykite tešlą. Tešla turi būti lygi ir nelipti prie stalo. Uždenkite tešlą maistine plėvele ir palikite 15 minučių pakilti.

Žingsnis 2

Azerbaidžanietiški kutabai Žingsnis 2
Kol tešla ilsisi, paruoškite įdarą. Sumaišykite maltą mėsą, svogūnus ir avienos riebalus, druską ir pipirus.

Žingsnis 3

Azerbaidžanietiški kutabai Žingsnis 3
Iškočiokite tešlą. Kad būtų patogiau, tešlą padalykite į 2 dalis. Imkite po vieną dalį ir susukite į dešrelę, tada supjaustykite mažais gabalėliais. Kiekvieną gabalėlį iškočiokite labai plonai, suformuodami apskritimą. Ant vienos pusės uždėkite ploną sluoksnį maltos mėsos ir svogūnų ir užspauskite tešlos kraštus.

Žingsnis 4

Azerbaidžanietiški kutabai Žingsnis 4
Apkepkite koutabus. Įkaitinkite sausą keptuvę. Sudėkite ant jos kutabus ir kepkite ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių, kol tešla pasidarys šviesiai rudos spalvos. Kiekvieną pusę patepkite sviestu ir sudėkite į lėkštę.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos