Publikavimo data: 2024-05-19
Kutabai su moliūgais
Vienas iš Kaukazo užkandžių - azerbaidžanietiški kutabai - paprastai gaminami iš jautienos arba avienos, sūrio ir svogūnų. Tačiau kitas tradicinis kutabų įdaras yra moliūgas. Tokie kutabai būna švelnūs ir saldūs, o dėl moliūgo jie taip pat yra sveiki. Kutabai su moliūgais paprastai ruošiami rudenį, taip pat gali būti gaminami per gavėnią. Į kutabų įdarą galite įdėti granatų grūdų - tai nebus laikoma nukrypimu nuo klasikinio recepto.
Žingsnis 1
Užminkykite tešlą. Giliame dubenyje arba lėkštėje sumaišykite miltus, vandenį ir druską. Užminkykite tešlą. Tešla turi būti ne per kieta ir nelipti prie rankų. Palikite ją 30 minučių pailsėti uždengtą maistine plėvele.
Žingsnis 2
Kol tešla ilsisi, paruoškite įdarą. Moliūgą apkepkite gilioje keptuvėje ant vidutinės ugnies su trupučiu augalinio aliejaus. Suberkite cukrų ir troškinkite po dangčiu, kol suminkštės.
Žingsnis 3
Paruoškite kutabus. Padalykite tešlą į kelias nedideles dalis, kiekvieną dalį susukite į dešrelę ir supjaustykite nedideliais gabalėliais. Kiekvieną gabalėlį labai plonai iškočiokite, kad gautųsi apskritimas. Ant pusės apskritimo užtepkite ploną įdaro sluoksnį ir užspauskite kraštus. Įkaitinkite sausą keptuvę. Ant jos dėkite kutabus ir kepkite ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių, kol taps auksinės spalvos. Abi kutabų puses patepkite sviestu ir sudėkite į lėkštę.
Kategorijos