Publikavimo data: 2024-05-25
Kutabai su varške ir rūgštynėmis
Visi žino apie naudingas varškės savybes. Tačiau rūgštynės nenusileidžia savo gausiu vitaminų, mineralinių medžiagų kiekiu. Joje yra skaidulinių medžiagų, baltymų ir angliavandenių, kurie stiprina imuninę sistemą. Rūgštynės taip pat padeda iš organizmo pašalinti kenksmingą cholesterolį. O šių dviejų produktų derinys yra ne tik labai skanus, bet ir dvigubai naudingas.
Žingsnis 1
Kol tešla ilsisi, paruoškite įdarą. Varškę sutrinkite šakute. Pagal skonį įberkite druskos, smulkintų rūgštynių ir svogūnų. Viską gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Kai tešla pailsės, iš jos padarykite 7-8 vienodus rutuliukus. Kiekvieną iš jų iškočiokite į plokščią duoną. Ant vienos plokštainio pusės dėkite įdaro, o kita puse uždenkite. Kad būtų gražiau ir tvirčiau, galite paspausti šakute.
Žingsnis 3
Kutabus kepkite gerai įkaitintoje keptuvėje, nepridėdami aliejaus. Dėkite į lėkštę ir patepkite sviestu.
Kategorijos