Publikavimo data: 2024-05-01
Kutabai su žalumynais
Kutabai su žolelėmis Azerbaidžane tradiciškai kepami pavasarį, kai atsiranda šviežių žolelių ir žaliųjų svogūnų. Iš neraugintos tešlos pagamintos plokščios duonos kepamos keptuvėje ir ant atviros ugnies naudojamos kaip garnyras arba patiekalas prie kebabo ir kitų mėsos patiekalų. Azerbaidžano stiliaus kutabų su žalumynais receptą galima pakeisti ir gaminti kaip atskirą patiekalą, jei įdėsite sūrio. Gamindami naminius kutabus nukeliausite į žalių kalnų, šiltos jūros ir Kaukazo svetingumo šalį.
Žingsnis 1
Paruoškite įdarą. Smulkiai supjaustykite žaliuosius svogūnus, petražoles, krapus ir kalendras. Sumaišykite žalumynus ir ištirpintą sviestą. Į atskirą indą sutarkuokite sūrį.
Žingsnis 2
Paruoškite tešlą. Persijokite miltus į dubenį. Įpilkite šilto vandens, augalinio aliejaus, druskos ir greitai užminkykite tešlą. Tešla turi būti minkšta ir nelipti prie rankų.
Žingsnis 3
Suformuokite kutabus. Padalykite tešlą į 6 lygias dalis. Kiekvieną gabalėlį susukite į rutuliuką, uždenkite maistine plėvele ir palikite 10 minučių. Įdarą ir sūrį padalykite į 6 lygias dalis. Kiekvieną tešlos rutuliuką iškočiokite į 2 mm storio apskritimą. Ant pusės apskritimo dėkite po dalį įdaro ir sūrio. Uždenkite kita tešlos puse ir užspauskite kraštus. Tą patį padarykite su likusia tešlos dalimi ir įdaru.
Žingsnis 4
Paruoškite koutabus. Sausoje keptuvėje apkepkite kutabus po 2 minutes iš kiekvienos pusės. Karštus kutabus aptepkite ištirpintu sviestu.
Kategorijos