Publikavimo data: 2024-06-16
Kvapni lašiša, iškepta kvapniame marinate
Daugeliui žinoma, kad raudonoji žuvis yra gausus naudingiausių riebalų rūgščių, įskaitant omega, šaltinis. Tačiau didžiausią naudą iš jos gauna kulinarai, ruošdami nuostabius patiekalus, kurių vienas pateikiamas šiame recepte. Tai orkaitėje iškepta švelni žuvies mėsa su subtiliu imbiero arba muskato riešuto skoniu. Šis patiekalas geriausiai suderina skonius ir naudą, taip pat ir tiems, kurie turi liekną liemenį.
Žingsnis 1
Kepimo skardą išklokite kepimo pergamentu ir sudėkite ant jos žuvies kepsnius. Iš abiejų pusių juos gerai pasūdykite. Pabarstykite žiupsneliu cukraus, pagal skonį maltų juodųjų pipirų ir žiupsneliu malto imbiero arba muskato riešuto. Įtrinkite prieskonius į kepsnius ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Palikite marinuotis 10-15 minučių.
Žingsnis 2
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių pagal Celsijų. Įdėkite kepimo skardą su žuvimi. Kepkite žuvį apie 30 minučių.
Kategorijos