Publikavimo data: 2024-09-17
Kvapnūs aštraus skonio meduoliai
Meduolius pagal šį receptą kepu jau daugelį metų, abejingų jiems nėra ir, tikiuosi, nebus. Tinkamai laikomi jie ilgai išlieka minkšti, net ir iškepę, turi nuostabų pikantišką "Naujųjų metų" skonį ir aromatą. Būtinai paruoškite šį nesudėtingą ir šventinį desertą.
Žingsnis 1
Į puodą storu dugnu supilkite medų, užvirinkite, suberkite prieskonius ir leiskite šiek tiek pavirti, kad medus ir prieskoniai susijungtų.
Žingsnis 2
Sviestą supjaustykite gabalėliais ir sudėkite į medų, viską gerai išmaišykite iki vientisos masės, nenuimdami nuo viryklės.
Žingsnis 3
Supilkite 0,5 šaukštelio geriamosios sodos, gerai išmaišykite. Masė padidės ir taps šviesesnė. Dabar medų galite nukelti nuo viryklės ir palikti 5-10 minučių atvėsti.
Žingsnis 4
Tuo tarpu kiaušinį ir kiaušinio trynį maišytuvo dubenyje išplakite su cukrumi iki purių šviesių putų.
Žingsnis 5
Kiaušinių masę įmaišykite į atvėsusį medų ir viską gerai išmaišykite mentele.
Žingsnis 6
Persijokite miltus, pusę jų išmatuokite ir pusę įmaišykite į kiaušinių ir medaus mišinį, išmaišykite mentele iki vientisos masės. Tešla turi būti skysta.
Žingsnis 7
Likusią pusę miltų išbarstykite ant stalo ir supilkite į ją skystą tešlą. Tešlą išminkykite rankomis. Priklausomai nuo miltų rūšies, jų gali prireikti šiek tiek daugiau arba šiek tiek mažiau, nei nurodyta recepte. Rezultatas turėtų būti minkšta, elastinga tešla, kuri nelimpa prie rankų.
Žingsnis 8
Dėkite tešlą į šaldytuvą 6 valandoms, kad sustingtų.
Žingsnis 9
Iškočiokite 3-4 mm storio tešlą tarp dviejų pergamento lakštų, kad neužsikimštų miltais, išpjaukite figūrėles ir siųskite jas kepti į iki 180C įkaitintą orkaitę. Kepimo trukmė - 8-10 minučių.
Kategorijos