Publikavimo data: 2024-05-25
Kvapnūs grissini su Provanso žolelėmis
Tradicinės itališkos traškios lazdelės, vadinamos grissini, kelia apetitą net tiems, kurie niekada jų neragavo. Jos patrauklios, nes yra pagardintos Provanso žolelėmis. Kaip ir bet kokią tešlą, juos gaminti tenka šiek tiek paplušėti, bet, reikia pasakyti, neilgai. Tai greitai paruošiama duona, kuri yra traški kaip ir jos pluta.
Žingsnis 1
Mieles praskieskite vandeniu ir druska. Tada miltuose padarykite piltuvėlį ir supilkite iš pradžių mielių mišinį, tada sviestą ir augalinį aliejų. Užminkykite elastingą ir nelipnią tešlą. Palikite pakilti 60 minučių.
Žingsnis 2
Tešlą iškočiokite plonu sluoksniu, pabarstykite provanso žolelėmis, supjaustykite ilgas juostas, sulenkite jas per pusę ir susukite kaip spiralę.
Žingsnis 3
Pasiųskite grissini kepti į įkaitintą 200 laipsnių pagal Celsijų orkaitę 20-30 minučių, kad jie taptų gražios auksinės spalvos.
Kategorijos