Publikavimo data: 2024-06-09
Kvapnus zefyrų ir citrinų pyragas
rumatny, skanus ir subtilios tekstūros citrinų pyragas su zefyrais. Nepaisant ilgesnio ingredientų sąrašo, jį galima paruošti be vargo ar sunkumų. Dėl to gausite nuostabų desertą arbatai, gimtadienio ar net šventiniam stalui. Pyragas tinka visur, o jo skonį galima pajusti net iš tolo. Zefyrų suflė su grietinėle ant viršaus suteikia jam sodrios ir šventiškos išvaizdos.
Žingsnis 1
Cukrų ir kiaušinius plakite mikseriu, kol taps balti ir purūs. Įmaišykite citrinos žievelę. Suberkite miltus, krakmolą ir kepimo miltelius. Atsargiai maišykite iš apačios į viršų iki vientisos masės. Į tešlą įmaišykite šiltą ištirpintą sviestą ir išmaišykite. Supilkite tešlą į pergamentu išklotą formą, išlyginkite ir pašaukite į 180 laipsnių pagal Celsijų įkaitintą orkaitę. Kepkite 40-45 min. Išimkite ir palikite atvėsti.
Žingsnis 2
Paruoškite sirupą iš 4 valgomųjų šaukštų cukraus ir 6 valgomųjų šaukštų vandens. Užvirinkite, atvėsinkite ir supilkite citrinos sultis. Sirupą supilkite ant atvėsusių sausainių.
Žingsnis 3
Sudėkite zefyrus į puodą ir supilkite 100 ml grietinėlės. Maišydami ištirpinkite ant vidutinės ugnies. Atvėsinkite. Išplakite likusius 200 ml grietinėlės iki standžių viršūnių ir sumaišykite su zefyrais. Šiuo mišiniu aptepkite tortą, išlyginkite ir palikite šaldytuve per naktį.
Kategorijos