Publikavimo data: 2024-06-11
Kvašas ant sausų mielių
Rusų virtuvė garsėja ne tik gardžiais ir sotiais patiekalais, bet ir vertingais gėrimais. Vienas iš mėgstamiausių, žinoma, yra gira! Šis gėrimas turi tūkstantmetę istoriją, nes anksčiau Rusijoje kiekviena namų šeimininkė galėjo jį pasigaminti pati. Šiam kvaso receptui reikės tik pusės ruginės duonos kepalo, sausų mielių, vandens ir cukraus. Išdžiovinkite ruginę duoną į džiūvėsėlius, supilkite vandenį, sudėkite mieles ir cukrų. Skystį mirkykite dvi dienas, perkoškite ir gaivusis kisielius paruoštas!
Žingsnis 1
Ant pjaustymo lentos supjaustykite pusę ruginės duonos kepalo kubeliais. Paimkite kepimo indą ir jo dugną išklokite kepimo pergamentu. Ant pergamento paskleiskite supjaustytus ruginės duonos kubelius. Įdėkite formą į įkaitintą orkaitę 15 minučių. Jei įmanoma, atsargiai apverskite duonos riekeles ir įsitikinkite, kad jos nesudegė.
Žingsnis 2
Paimkite švarų 3 litrų talpos stiklainį ir įdėkite į jį šiek tiek džiūvėsėlių. Įdėkite pusę reikiamo sausų mielių kiekio. Iki pusės pripildykite stiklainį vandens ir išmaišykite.
Žingsnis 3
Į stiklainį supilkite likusį vandenį, suberkite cukrų ir išmaišykite. Tada palikite stiklainį 30 minučių šiltoje vietoje.
Žingsnis 4
Suberkite likusias sausas mieles ir gerai išmaišykite skystį. Uždenkite stiklainį marle arba dangteliu ir įdėkite į šaldytuvą 6 valandoms.
Žingsnis 5
Po 6 valandų ištraukite kisielių ir pertrinkite jį per marlę. Po to supilkite rūgpienį į butelius arba stiklainius ir padėkite į šaldytuvą dar 2 dienoms. Kvasas su sausomis mielėmis paruoštas!
Kategorijos