Kvašas iš beržų sulos pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-12

Kvašas iš beržų sulos

Tradicinė rusiška gira turi tūkstančius paruošimo variantų. Šis gaivinantis gėrimas gelbėjo nuo vasaros karščio visas mūsų protėvių kartas. Kvasas, gaminamas beržų sulos pagrindu, yra vienas garsiausių naminio kvašo receptų. Čia privaloma pridėti mielių. Būtent jos pradeda beržų giros rūgimo procesą! Medus pasaldins gėrimą, o citrinos sultys beržų kisieliui suteiks šiek tiek rūgštelės!
Gaminimo laikas
7200 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
42 kcal.
Angliavandeniai
9 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4/5 (17 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kvašas iš beržų sulos Žingsnis 1
Uždenkite beržų sulos stiklainį marle.

Žingsnis 2

Kvašas iš beržų sulos Žingsnis 2
Atskirame dubenyje atskieskite mieles ir sumaišykite jas su medumi.

Žingsnis 3

Kvašas iš beržų sulos Žingsnis 3
Supilkite mišinį į beržų sulčių stiklainį ir gerai išmaišykite. Įpilkite citrinos sulčių ir dar kartą išmaišykite. Uždenkite stiklainį marle ir palikite rūgpienį 5 dienoms.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos