Publikavimo data: 2024-06-12
Kvašas iš beržų sulos
Tradicinė rusiška gira turi tūkstančius paruošimo variantų. Šis gaivinantis gėrimas gelbėjo nuo vasaros karščio visas mūsų protėvių kartas. Kvasas, gaminamas beržų sulos pagrindu, yra vienas garsiausių naminio kvašo receptų. Čia privaloma pridėti mielių. Būtent jos pradeda beržų giros rūgimo procesą! Medus pasaldins gėrimą, o citrinos sultys beržų kisieliui suteiks šiek tiek rūgštelės!
Žingsnis 1
Uždenkite beržų sulos stiklainį marle.
Žingsnis 2
Atskirame dubenyje atskieskite mieles ir sumaišykite jas su medumi.
Žingsnis 3
Supilkite mišinį į beržų sulčių stiklainį ir gerai išmaišykite. Įpilkite citrinos sulčių ir dar kartą išmaišykite. Uždenkite stiklainį marle ir palikite rūgpienį 5 dienoms.
Kategorijos