Publikavimo data: 2024-06-11
Kvašas iš duonos trupinių namuose
Naminė gira iš ruginių džiūvėsėlių numalšins troškulį per vasaros karščius. Šis savo rankomis paruoštas gėrimas yra daug sveikesnis nei gamyklinis, nes jame nėra dažiklių ir įvairių priedų. Namuose rusiškas gėrimas ruošiamas dėl salyklo ir džiovinto rūgpienio fermentacijos. Kvasui galima išdžiovinti "Borodinskij" kepalą. Jis suteiks gėrimui rūgštelės. Tokį rūgpienį galima ne tik gerti, bet ir naudoti kaip padažą okroškai.
Žingsnis 1
Supjaustykite duoną mažais kubeliais ir išdžiovinkite orkaitėje.
Žingsnis 2
Mieles praskieskite nedideliu kiekiu vandens.
Žingsnis 3
Sutrinkite ruginius džiūvėsėlius blenderiu.
Žingsnis 4
Sudėkite duoną į stiklainį, užberkite cukrumi ir užpilkite karštu vandeniu. Atvėsinkite iki kambario temperatūros.
Žingsnis 5
Supilkite raugą į stiklainį ir palikite raugą kambario temperatūroje dar 10-12 valandų.
Žingsnis 6
Paruoštą gvašą perkoškite, atvėsinkite ir patiekite.
Kategorijos