Kvašas iš duonos trupinių namuose pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-11

Kvašas iš duonos trupinių namuose

Naminė gira iš ruginių džiūvėsėlių numalšins troškulį per vasaros karščius. Šis savo rankomis paruoštas gėrimas yra daug sveikesnis nei gamyklinis, nes jame nėra dažiklių ir įvairių priedų. Namuose rusiškas gėrimas ruošiamas dėl salyklo ir džiovinto rūgpienio fermentacijos. Kvasui galima išdžiovinti "Borodinskij" kepalą. Jis suteiks gėrimui rūgštelės. Tokį rūgpienį galima ne tik gerti, bet ir naudoti kaip padažą okroškai.
Gaminimo laikas
20 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
36 kcal.
Angliavandeniai
7 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4/5 (17 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kvašas iš duonos trupinių namuose Žingsnis 1
Supjaustykite duoną mažais kubeliais ir išdžiovinkite orkaitėje.

Žingsnis 2

Kvašas iš duonos trupinių namuose Žingsnis 2
Mieles praskieskite nedideliu kiekiu vandens.

Žingsnis 3

Kvašas iš duonos trupinių namuose Žingsnis 3
Sutrinkite ruginius džiūvėsėlius blenderiu.

Žingsnis 4

Kvašas iš duonos trupinių namuose Žingsnis 4
Sudėkite duoną į stiklainį, užberkite cukrumi ir užpilkite karštu vandeniu. Atvėsinkite iki kambario temperatūros.

Žingsnis 5

Kvašas iš duonos trupinių namuose Žingsnis 5
Supilkite raugą į stiklainį ir palikite raugą kambario temperatūroje dar 10-12 valandų.

Žingsnis 6

Kvašas iš duonos trupinių namuose Žingsnis 6
Paruoštą gvašą perkoškite, atvėsinkite ir patiekite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos