Publikavimo data: 2024-06-11
Kvasas iš ruginių miltų
Iš ruginių miltų pagamintas kisielius yra unikalaus salyklo skonio, puikiai gaivinantis, gerinantis virškinimą ir teigiamai veikiantis širdies ir kraujagyslių sistemą. Šio recepto ruošimas pradedamas nuo raugo paruošimo. Paruošę raugą, jį galite naudoti ne vieną kartą. Taip sutaupysite laiko pačiam gėrimui ruošti. Tokį rūgpienį galima vartoti kaip gėrimą arba naudoti gaminant tam tikrus patiekalus. Jis ypač tinka okroškai.
Žingsnis 1
Pirmiausia paruoškite raugą. Į stiklainį suberkite ruginius miltus, cukrų ir šiek tiek nenuplautų rūgštynių.
Žingsnis 2
Užpilkite šiltu vandeniu iki grietinės kiekio ir gerai išmaišykite (neturi būti gumuliukų).
Žingsnis 3
Uždenkite marle ir palikite šiltoje vietoje. 3-4 dienas.
Žingsnis 4
Paruošus raugą. Pereikite prie rūgpienio ruošimo. Į trijų litrų talpos stiklainį supilkite verdantį vandenį, suberkite ruginius miltus, įberkite šiek tiek cukraus ir druskos.
Žingsnis 5
Tada sudėkite užkandį, išmaišykite. Įpilkite vandens. Uždenkite marle ir palikite rūgpienį šiltoje vietoje 6-7 valandas.
Žingsnis 6
Kai tik gira bus paruošta. Nusausinkite jį pertrintą per sūrmaišį. Raugą galima naudoti pakartotinai.
Kategorijos