Kvasas iš ruginių miltų pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-11

Kvasas iš ruginių miltų

Iš ruginių miltų pagamintas kisielius yra unikalaus salyklo skonio, puikiai gaivinantis, gerinantis virškinimą ir teigiamai veikiantis širdies ir kraujagyslių sistemą. Šio recepto ruošimas pradedamas nuo raugo paruošimo. Paruošę raugą, jį galite naudoti ne vieną kartą. Taip sutaupysite laiko pačiam gėrimui ruošti. Tokį rūgpienį galima vartoti kaip gėrimą arba naudoti gaminant tam tikrus patiekalus. Jis ypač tinka okroškai.
Gaminimo laikas
20 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
238 kcal.
Baltymai
3 g
Angliavandeniai
54 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.09/5 (33 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kvasas iš ruginių miltų Žingsnis 1
Pirmiausia paruoškite raugą. Į stiklainį suberkite ruginius miltus, cukrų ir šiek tiek nenuplautų rūgštynių.

Žingsnis 2

Kvasas iš ruginių miltų Žingsnis 2
Užpilkite šiltu vandeniu iki grietinės kiekio ir gerai išmaišykite (neturi būti gumuliukų).

Žingsnis 3

Kvasas iš ruginių miltų Žingsnis 3
Uždenkite marle ir palikite šiltoje vietoje. 3-4 dienas.

Žingsnis 4

Kvasas iš ruginių miltų Žingsnis 4
Paruošus raugą. Pereikite prie rūgpienio ruošimo. Į trijų litrų talpos stiklainį supilkite verdantį vandenį, suberkite ruginius miltus, įberkite šiek tiek cukraus ir druskos.

Žingsnis 5

Kvasas iš ruginių miltų Žingsnis 5
Tada sudėkite užkandį, išmaišykite. Įpilkite vandens. Uždenkite marle ir palikite rūgpienį šiltoje vietoje 6-7 valandas.

Žingsnis 6

Kvasas iš ruginių miltų Žingsnis 6
Kai tik gira bus paruošta. Nusausinkite jį pertrintą per sūrmaišį. Raugą galima naudoti pakartotinai.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos