Publikavimo data: 2025-08-20
Kviečių kisielius
Kiselis yra tirštas, malonus gėrimas, gaminamas iš uogų ar vaisių ir krakmolo nuoviro. Šiame recepte naudojami svarainiai - vaisiai, kurių skonis primena obuolių ar kriaušių skonį. Kiselis iš šių vaisių būna saldus ir švelnus. Rinkitės geltonos spalvos, vidutinio kietumo, be dėmių ir malonaus aromato svarainius.
Žingsnis 1
Paruoškite svarainius. Sudėkite svarainius į puodą su vandeniu, pastatykite ant viryklės ir užvirinkite. Tada virkite dar 25 minutes. Po to svarainius perkelkite į blenderio indą ir susmulkinkite iki vientisos tyrės.
Žingsnis 2
Paruoškite grietinę. Į tą patį puodą sudėkite tarkuotus svarainius, suberkite cukrų ir citrinos rūgštį, viską išmaišykite, pastatykite ant vidutinės ugnies, užvirinkite ir sumažinkite ugnį. Palaipsniui supilkite krakmolą, maišydami puodo turinį. Virkite ant silpnos ugnies, kol sutirštės, bet neužvirkite. Nuėmę grietinę nuo viryklės, puodą uždenkite dangčiu ir šiek tiek atvėsinkite gėrimą.
Kategorijos