Kviečių košė pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-08

Kviečių košė

Kvietinei košei gaminti paprastai naudojamos dviejų rūšių kruopos: "Poltava" ir "Artek". Pastaroji yra populiariausia, nes grūdai yra smulkiai susmulkinti. Todėl virimas užtrunka minimaliai. Didžiulis kruopų privalumas yra ir tai, kad jos yra labai naudingos: turi mažą glikemijos indeksą, net ir termiškai apdorojus nepraranda tokių svarbių ir reikalingų mikroelementų bei skaidulinių medžiagų.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
127 kcal.
Baltymai
2 g
Riebalai
6 g
Angliavandeniai
15 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, Glitimo turintys grūdai, Maisto priedai
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.17/5 (12 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kviečių košė Žingsnis 1
Išvirkite košę. Nuplautas kruopas supilkite į puodą su šaltu vandeniu. Išmaišykite. Nustatykite vidutinę kaitrą. Užvirkite. Uždenkite dangčiu, sumažinkite ugnį iki mažos ir virkite dar 20 minučių. Kai laikas baigsis, nuimkite dangtį ir pasūdykite.

Žingsnis 2

Kviečių košė Žingsnis 2
Paruoškite patiekti. Paruoštą košę išdėliokite į lėkštes. Estetiškai atrodys vidutinio aukščio šonais ir plačiais kraštais lėkštėse. Į kiekvienos porcijos vidurį įdėkite 20 g sviesto.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos