Publikavimo data: 2024-04-08
Kviečių košė
Kvietinei košei gaminti paprastai naudojamos dviejų rūšių kruopos: "Poltava" ir "Artek". Pastaroji yra populiariausia, nes grūdai yra smulkiai susmulkinti. Todėl virimas užtrunka minimaliai. Didžiulis kruopų privalumas yra ir tai, kad jos yra labai naudingos: turi mažą glikemijos indeksą, net ir termiškai apdorojus nepraranda tokių svarbių ir reikalingų mikroelementų bei skaidulinių medžiagų.
Žingsnis 1
Išvirkite košę. Nuplautas kruopas supilkite į puodą su šaltu vandeniu. Išmaišykite. Nustatykite vidutinę kaitrą. Užvirkite. Uždenkite dangčiu, sumažinkite ugnį iki mažos ir virkite dar 20 minučių. Kai laikas baigsis, nuimkite dangtį ir pasūdykite.
Žingsnis 2
Paruoškite patiekti. Paruoštą košę išdėliokite į lėkštes. Estetiškai atrodys vidutinio aukščio šonais ir plačiais kraštais lėkštėse. Į kiekvienos porcijos vidurį įdėkite 20 g sviesto.
Kategorijos