Kviečių košė pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-08

Kviečių košė

Kvietinei košei gaminti paprastai naudojamos dviejų rūšių kruopos: "Poltava" ir "Artek". Pastaroji yra populiariausia, nes grūdai yra smulkiai susmulkinti. Todėl virimas užtrunka minimaliai. Didžiulis kruopų privalumas yra ir tai, kad jos yra labai naudingos: turi mažą glikemijos indeksą, net ir termiškai apdorojus nepraranda tokių svarbių ir reikalingų mikroelementų bei skaidulinių medžiagų.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
127 kcal.
Baltymai
2 g
Riebalai
6 g
Angliavandeniai
15 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, Glitimo turintys grūdai, Maisto priedai
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.17/5 (12 bal.)

Žingsnis 1

Kviečių košė Žingsnis 1
Išvirkite košę. Nuplautas kruopas supilkite į puodą su šaltu vandeniu. Išmaišykite. Nustatykite vidutinę kaitrą. Užvirkite. Uždenkite dangčiu, sumažinkite ugnį iki mažos ir virkite dar 20 minučių. Kai laikas baigsis, nuimkite dangtį ir pasūdykite.

Žingsnis 2

Kviečių košė Žingsnis 2
Paruoškite patiekti. Paruoštą košę išdėliokite į lėkštes. Estetiškai atrodys vidutinio aukščio šonais ir plačiais kraštais lėkštėse. Į kiekvienos porcijos vidurį įdėkite 20 g sviesto.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
desertai, košė, paprasta, valgyti bendrus alergenus, per 15 minučių, pusryčiai, šokoladas, kakavos desertai, avižiniai dribsniai, receptas su vaizdo įrašu, receptų knyga, avižiniai dribsniai ant pieno, avižinių dribsnių košė ant pieno, pusryčiai su avižiniais dribsniais

Kategorijos