Publikavimo data: 2024-03-30
Kvietinė košė su pienu ir uogomis
Kulešas ant pieno yra sveikas ir dietinis patiekalas. Jį patartina įtraukti į bet kurio žmogaus racioną. Košė verdama ir su vandeniu, ir su pienu. Kulešą galima virti iš bet kokių grūdų, pavyzdžiui, iš sorų. Jame gausu vitaminų ir mikroelementų. Toks patiekalas tinka sotiems pusryčiams. Į sorų kulesą galite įdėti bet kokių uogų, vaisių ar džiovintų vaisių. Pirkdami soras parduotuvėje, pirmenybę geriau teikti viso grūdo produktams. Kokybiški sorų grūdai yra matiniai, ryškiai geltonos spalvos.
Žingsnis 1
Paruoškite sorų pagrindą kulešui. Gerai nuplautas soras sudėkite į puodą, supilkite pieną, druską ir cukrų. Užvirinkite, tada sumažinkite ugnį iki minimalios ir virkite 25 minutes. Po 15 minučių virimo soros pradės brinkti. Nuo to laiko košę nuolat maišykite, kad ji nesuliptų.
Žingsnis 2
Leiskite košei prisitraukti. Nukėlę pieno košę nuo viryklės, puodą uždenkite ir palikite 15-20 minučių.
Kategorijos