Kvietinė košė su pienu ir uogomis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-30

Kvietinė košė su pienu ir uogomis

Kulešas ant pieno yra sveikas ir dietinis patiekalas. Jį patartina įtraukti į bet kurio žmogaus racioną. Košė verdama ir su vandeniu, ir su pienu. Kulešą galima virti iš bet kokių grūdų, pavyzdžiui, iš sorų. Jame gausu vitaminų ir mikroelementų. Toks patiekalas tinka sotiems pusryčiams. Į sorų kulesą galite įdėti bet kokių uogų, vaisių ar džiovintų vaisių. Pirkdami soras parduotuvėje, pirmenybę geriau teikti viso grūdo produktams. Kokybiški sorų grūdai yra matiniai, ryškiai geltonos spalvos.
Gaminimo laikas
65 min.
Laikas virtuvėje
35 min.
Kalorijos
143 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
2 g
Angliavandeniai
24 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4/5 (33 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kvietinė košė su pienu ir uogomis Žingsnis 1
Paruoškite sorų pagrindą kulešui. Gerai nuplautas soras sudėkite į puodą, supilkite pieną, druską ir cukrų. Užvirinkite, tada sumažinkite ugnį iki minimalios ir virkite 25 minutes. Po 15 minučių virimo soros pradės brinkti. Nuo to laiko košę nuolat maišykite, kad ji nesuliptų.

Žingsnis 2

Kvietinė košė su pienu ir uogomis Žingsnis 2
Leiskite košei prisitraukti. Nukėlę pieno košę nuo viryklės, puodą uždenkite ir palikite 15-20 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos