Publikavimo data: 2024-05-25
Kvinoja pieno košė
Kvinoja laikoma viena sveikiausių Pietų Amerikos grūdinių kultūrų - joje yra daug daugiau skaidulų, vitaminų ir vertingų mikroelementų nei ryžiuose ir kviečiuose. Be to, kvinojose yra daug baltymų, kurie suteikia ilgalaikį sotumo jausmą. Todėl kvinojos ypač naudingos tiems, kurie riboja kalorijas, ir tiems, kurie dirba fizinį darbą, ir, žinoma, vaikams. Iš kvinojos galima gaminti pietų ar vakarienės patiekalus su mėsa ar jūros gėrybėmis, o pusryčiams - pienišką košę.
Žingsnis 1
Išvirkite kvinoją. Kvinoją suberkite į nedidelį puodą, supilkite vandenį ir pieną ir pastatykite ant didelės ugnies. Palaukite, kol skystis užvirs, sumažinkite ugnį, uždenkite ir virkite apie 15 minučių, retkarčiais pamaišydami ir pakeldami kvinoją nuo dugno.
Žingsnis 2
Išvirkite kvinojos košę. Patikrinkite, ar kvinojos visiškai sugėrė skystį. Jei ne, virkite kvinoją dar apie 5 minutes. Į išvirtą košę sudėkite medų ir nuluptus graikinius riešutus ir išmaišykite.
Kategorijos